ČESTO SE SERVIRAJU PO BISTROIMA Krok-mesje je pravi topli užitak sa hlebom
Pravićete ga za doručak ili večeru.
Krok-mesje - Francuska
Sastojci:
Za bešamel:
1 kašika putera
1 kašika brašna
200 ml mleka
prstohvat muskatnog oraščića
so, biber
Za sendviče:
4 parčeta tost hleba
1 kašika putera
1 kašika senfa
2 lista praške šunke
4 lista kačkavalja
rendani kačkavalj
Priprema:
Na umerenoj temperaturi otopite puter, pa dodajte brašno. Mešajte dok se ne sjedini i brašno počne da se prži. Sipajte mleko, so, biber, muskatni oraščić, pa kuvajte 2-3 minuta, da sos počne da se zgušnjava, pa sklonite s ringle. Tost hleb blago prepecite (da se ne stvrdne) - u tosteru, rerni ili tiganju. Svako parče hleba s jedne strane namažite puterom, pa senfom. Ređajte tost (sa namazanom stranom nagore), list kačkavalja, list šunke, opet list kačkavalja, tost (sa namazanom stranom nadole). Ponovite s drugim sendvičom. Sendviče stavite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Preko svakog sendviča sipajte bešamel sos i pospite rendani kačkavalj. Pecite dok se kačkavalj ne otopi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DETOKS OBROK POSLE JAKE HRANE Očistite telo ovom supom od začinjenog roštilja
Organizam će vam biti zahvalan.
BOSANSKI KOTLIĆ IDEALAN ZA DANAS! Pripremite sastojke na vreme i sutra trk u prirodu
Preukusno je, videćete.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)