AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.

faširane šnicle
Shutterstock

Nemojte da koristite mešano mleveno meso

Najbolje je da koristite samo 1 vrstu mlevenog mesa, a ne mešano.

Dobro ih začinite

Pre prženja, turski kuvari uvek dobro začine šnicle. 

Recept

Potrebno je

  • 1 kg mlevenog mesa
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašiččica tucane paprike
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica korijandera
  • 1 kašika rendanog belog luka
  • pola šolje peršuna
  • 1 crni luk

Priprema:

Crni luk isecite pa stavite u vodu. Dodajte beli luk, začine i peršun u meso, pa dobro promešajte. Zatim, ocedite crni luk pa dodajte u smesu sa mesom. Sjedinite pa rukom oblikujte loptice. Dobro ih spljoštite, pa pržite šnicle u zagrejanom ulju. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading