KIFLICE SA SIROM Biće mekane i sutradan, a idealne su za doručak ili užinu
Sočne i slasne, najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kašika sol
- 100 ml otopljenog maslaca
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 jaje
Za premazivanje
- žumance
Za punjenje
- sir
Za posipanje
- susam i so
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac izmrvite u mleku pa dodajte šećer i dobro promešajte. Potom ostavite da nadođe. U zasebnoj posudi pomešajte ostale suve sastojke pa umešajte otopljeni maslac, jaja i kvasac. Umesite mekano testo pa ga ostavite da odmara pola sata. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo pa ga podelite na manje delove. Rastanjite u oblik pravougaonika pa na jednu stranu stavite sir, a drugu zarežite celom širinom. Kiflicu valjajte od sira prema zarezima pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Na kraju, premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)