PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.

punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 srednje velikih paprika (najbolje crvene ili zelene)
  • 500 g mešanog mlevenog mesa (svinjsko i juneće)
  • 100 g pirinča
  • 1 glavica crnog luka, sitno seckana
  • 1 šargarepa, rendana
  • 2 čena belog luka, sitno seckana
  • 1 jaje
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 500 ml paradajz soka
  • 1 kašičica suvog začina (po želji)
  • So i biber po ukusu
  • 2 kašike ulja
  • 1 litar vode ili pilećeg bujona

Priprema:
Operite paprike i pažljivo im odstranite drške i semenke. Pripremite ih tako da ostanu cele kako biste ih mogli napuniti. Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i pržite još minut. U posudu sa mlevenim mesom dodajte propržen luk i šargarepu, pirinač (nekuvan), jaje, mlevenu papriku, so, biber i suvi začin. Sve dobro sjedinite. Napunite svaku papriku do vrha smesom od mesa, ali ne pretrpavajte jer pirinač nabubri tokom kuvanja. U šerpu stavite napunjene paprike uspravno. Prelijte ih paradajz sokom i dolijte vode ili pilećeg bujona da paprike budu skoro potpuno prekrivene. Kuvajte na srednjoj vatri oko 45-60 minuta, dok meso i pirinač ne budu skuvani. Po potrebi, dosolite sos tokom kuvanja.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading