POSNE PAPRIKE PUNJENE SIROM Jednostavan letnji obrok savršenog ukusa
Slasan, a lagan letnji obrok okrepiće vas u momentu.
Potrebno je
- 5 zelenih ili crvenih paprika
- 2 ravne kašičice soli
- 500 g biljnog sira
- 200 g biljne pavlake
- 100 ml ulja
- 2 čena belog luka
- 50 ml sirćeta
- peršunov list
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite paprike, odsecite im vrh i detaljno očistite iznutra. U jednoj posudi pomešajte biljni sir, biljnu pavlaku, so i sitno seckan peršun. Napunite paprike pripremljenom smesom. Zatim ih poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni sa jedne strane, pa isto toliko sa druge. U posudi pomešajte ulje, sirće, seckan beli luk i peršun. Prelivom prelijte pečene paprike. Služite samostalno ili kao prilog. Bon appetit!
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)