PALENTA SENDVIČI SOČNIJI OD KLASIČNIH Smažu se za tren oka, za savršen početak dana
Ako volite klasične sendviče, ove sa palentom ćete da obožavate.

Potrebno je
Možda vas zanima:

MONTEKRISTO SENDVIČI Hrskavi i slasni, za prave gurmane
Za gurmane i one izbirljive.

SENDVIČI OD PLAVOG PATLIDŽANA Delikates koji se ne odbija, u spoju sa sirom koji se topi u ustima
Drugačiji sendviči oduševiće i one koji ne vole plavi patlidžan.

FRANCESINHA Sendviči iz Portugalije kojima popularnost samo raste, a pravi raj za gurmane
Portugalski specijalitet koji se ne odbija, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

GURMANSKI SENDVIČI Portugalski specijalitet osvaja na prvi zalogaj
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela. Naizgled obični sendviči, obiluju brojnim slojevima tostiranog hleba, mesa, kobasice, šunke i sira. Prelivaju se paradajz sosom, pivom i vinom, a služe uglavnom uz pomfrit. Smatra se da je kreator ovog sočnog jela Danijel de Silva, koji je 1960-ih u pokrajini Alentežo odlučio da prodaje čuveni senvič croque monsieur prilagođen ukusu lokalnog stanovništva. Nije uspeo u toj nameri tamo, ali je zato sendvič zaživeo u Portu. Nikako nije obrok koji se jede s nogu, već gurmanski delikates koji će vas satima držati sitim.
- 2 šolje palente
- 1 kašika maslinovog ulja
- 100 g rendanog sira
- 100 ml paradajz sosa
- bosiljak
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prema uputstvu sa kesice skuvajte palentu. Potom je prebacite u veliku posudu pa ostavite da se ohladi. Isecite na jednake delove pa ih premažite maslinovim uljem. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Okrenite na drugu stranu, pa pospite ih sirom i zapecite, sve dok se sir ne otopi. Ugrejte paradajz sos. Palentu izvadite iz rerne, pa preklopite svaki komad. Palenta sendviče služite sa sosom. Prijatno!

Cela Srbija zna njeno ime: Počela je da se bavi preduzetništvom od ,,malih nogu", da bi danas stvorila imperiju

POZNATA VODITELJKA BILA LJUBAVNICA Otkriveno sve o njenoj vezi sa oženjenim, šokirala izjavom: "Voleli su svi da im budem ljubavnica"

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!
Haos u Londonu: Restoran koji posećuje kraljevska porodica zatvoren zbog odvratnog razloga

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Vlasnik Denvera o smeni Melouna: "Pobede su zamaskirale probleme"

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)