PALENTA SENDVIČI SOČNIJI OD KLASIČNIH Smažu se za tren oka, za savršen početak dana
Ako volite klasične sendviče, ove sa palentom ćete da obožavate.
Potrebno je
- 2 šolje palente
- 1 kašika maslinovog ulja
- 100 g rendanog sira
- 100 ml paradajz sosa
- bosiljak
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prema uputstvu sa kesice skuvajte palentu. Potom je prebacite u veliku posudu pa ostavite da se ohladi. Isecite na jednake delove pa ih premažite maslinovim uljem. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Okrenite na drugu stranu, pa pospite ih sirom i zapecite, sve dok se sir ne otopi. Ugrejte paradajz sos. Palentu izvadite iz rerne, pa preklopite svaki komad. Palenta sendviče služite sa sosom. Prijatno!
Možda vas zanima:
SENDVIČI MONTE KRISTO Gurmanski i slasni, držaće vas dugo sitim
Osvojiće vas od prvog zalogaja.
MONTEKRISTO SENDVIČI Slasni i hrskavi, za gurmanski doručak
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju na prvi zalogaj.
MONTEKRISTO SENDVIČI Hrskavi i slasni, za prave gurmane
Za gurmane i one izbirljive.
SENDVIČI OD PLAVOG PATLIDŽANA Delikates koji se ne odbija, u spoju sa sirom koji se topi u ustima
Drugačiji sendviči oduševiće i one koji ne vole plavi patlidžan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)