Supa od pečene bundeve i pomorandže – Topla i osvežavajuća jesenja poslastica

Kiza Rock

13:51

Sezonski recepti 0

Supa od pečene bundeve i pomorandže kombinuje bogatstvo bundeve sa osvežavajućom kiselkastom notom pomorandže, stvarajući jedinstveno iskustvo u svakom zalogaju.

supa od bundeve
Shutterstock

Supa od pečene bundeve i pomorandže je savršeno jelo za prelazno godišnje doba kada tražimo toplu i kremastu supu, ali sa osvežavajućim tonovima. Bundeva, sa svojom prirodnom slatkoćom, savršeno se kombinuje sa sokom od sveže ceđene pomorandže, koji dodaje suptilan, ali osvežavajući okus.

Prvi korak je da se bundeva iseče na kocke i peče u rerni na 180°C dok ne omekša i postane karamelizovana. Nakon toga, bundeva se blendira sa sokom od jedne ili dve pomorandže, dodaje se pavlaka za kuvanje, i sve se začini cimetom, muskatnim oraščićem, solju i biberom. Supa se kuva još nekoliko minuta kako bi se svi ukusi sjedinili.

Ova supa je sjajan izbor za sve ljubitelje jeseni. Uz to, možete je poslužiti sa hrskavim croutonsima, semenkama bundeve, ili sa par kapi maslinovog ulja. Kombinacija tople bundeve i osvežavajuće pomorandže učiniće ovaj obrok posebnim, a idealna je za romantične večere ili druženja sa prijateljima.

Komentari (0)

Loading