Supa od pečene bundeve i pomorandže – Topla i osvežavajuća jesenja poslastica
Supa od pečene bundeve i pomorandže kombinuje bogatstvo bundeve sa osvežavajućom kiselkastom notom pomorandže, stvarajući jedinstveno iskustvo u svakom zalogaju.

Supa od pečene bundeve i pomorandže je savršeno jelo za prelazno godišnje doba kada tražimo toplu i kremastu supu, ali sa osvežavajućim tonovima. Bundeva, sa svojom prirodnom slatkoćom, savršeno se kombinuje sa sokom od sveže ceđene pomorandže, koji dodaje suptilan, ali osvežavajući okus.
Prvi korak je da se bundeva iseče na kocke i peče u rerni na 180°C dok ne omekša i postane karamelizovana. Nakon toga, bundeva se blendira sa sokom od jedne ili dve pomorandže, dodaje se pavlaka za kuvanje, i sve se začini cimetom, muskatnim oraščićem, solju i biberom. Supa se kuva još nekoliko minuta kako bi se svi ukusi sjedinili.
Ova supa je sjajan izbor za sve ljubitelje jeseni. Uz to, možete je poslužiti sa hrskavim croutonsima, semenkama bundeve, ili sa par kapi maslinovog ulja. Kombinacija tople bundeve i osvežavajuće pomorandže učiniće ovaj obrok posebnim, a idealna je za romantične večere ili druženja sa prijateljima.

MAFINI SA ŠUNKOM I SIROM Gotovi za pola sata a nema ko će im odoleti
Mirisni i sočni.

NUGAT TORTA Kremasta i nedoljiva, nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za sve prilike.

NAJBOLJE POHOVANE LIGNJE Biće hrskave i preukusne, a jedan sastojak im daje poseban šmek
Služite uz seckane parčiće limuna i tartar sos.

PALENTA SA MERAMA NA KAŠIKE Baš onako kako su je nekada domaćice pravile, biće kremasta i neodoljiva
Savršena za doručak uz šolju jogurta.

POSNA PITA SA SPANAĆEM Gurmanska i slasna, nestaće sa stola čim se postavi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)