Supa od pečene bundeve i pomorandže – Topla i osvežavajuća jesenja poslastica
Supa od pečene bundeve i pomorandže kombinuje bogatstvo bundeve sa osvežavajućom kiselkastom notom pomorandže, stvarajući jedinstveno iskustvo u svakom zalogaju.
Supa od pečene bundeve i pomorandže je savršeno jelo za prelazno godišnje doba kada tražimo toplu i kremastu supu, ali sa osvežavajućim tonovima. Bundeva, sa svojom prirodnom slatkoćom, savršeno se kombinuje sa sokom od sveže ceđene pomorandže, koji dodaje suptilan, ali osvežavajući okus.
Prvi korak je da se bundeva iseče na kocke i peče u rerni na 180°C dok ne omekša i postane karamelizovana. Nakon toga, bundeva se blendira sa sokom od jedne ili dve pomorandže, dodaje se pavlaka za kuvanje, i sve se začini cimetom, muskatnim oraščićem, solju i biberom. Supa se kuva još nekoliko minuta kako bi se svi ukusi sjedinili.
Ova supa je sjajan izbor za sve ljubitelje jeseni. Uz to, možete je poslužiti sa hrskavim croutonsima, semenkama bundeve, ili sa par kapi maslinovog ulja. Kombinacija tople bundeve i osvežavajuće pomorandže učiniće ovaj obrok posebnim, a idealna je za romantične večere ili druženja sa prijateljima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)