BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
Potrebno je
- 3 žumanca
- 200 g brašna
- 10 g vanilinog šećera
- 5 g praška za pecivo
- 60 g šećera u prahu
- 80 g hladnog putera
- 3 belanca
- 400 g pavlake
- 200 g jogurta
- 50 g šećera
- 50 g skroba
Priprema
Rernu zagrejte na 160 stepeni. U jednu posudu stavite brašno, vanilin šećer, prašak za pecivo i puter pa sve dobro sjedinite dok smesane postane kompaktna. Dodajte 3 žumanca. Mali deo testa odvojite pa ga prekrijte providnom folijom i stavite u frižider. Ostatak testa rasporedite na dno pleha i uz ivice okruglog kalupa. U zasebnoj posudi sjedinite
pavlaku, jogurt, šećer i skrob pa dobro promešajte. U trećoj posudi umutite penasto belanca sa šećerom i soli. Umešajte u prethodni krem. Preko testa nanesite dobijeni krem pa onim ostatkom testa prekrijte preko krema. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pečen kolač pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)