BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
Potrebno je
- 3 žumanca
- 200 g brašna
- 10 g vanilinog šećera
- 5 g praška za pecivo
- 60 g šećera u prahu
- 80 g hladnog putera
- 3 belanca
- 400 g pavlake
- 200 g jogurta
- 50 g šećera
- 50 g skroba
Priprema
Rernu zagrejte na 160 stepeni. U jednu posudu stavite brašno, vanilin šećer, prašak za pecivo i puter pa sve dobro sjedinite dok smesane postane kompaktna. Dodajte 3 žumanca. Mali deo testa odvojite pa ga prekrijte providnom folijom i stavite u frižider. Ostatak testa rasporedite na dno pleha i uz ivice okruglog kalupa. U zasebnoj posudi sjedinite
pavlaku, jogurt, šećer i skrob pa dobro promešajte. U trećoj posudi umutite penasto belanca sa šećerom i soli. Umešajte u prethodni krem. Preko testa nanesite dobijeni krem pa onim ostatkom testa prekrijte preko krema. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pečen kolač pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)