JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.

juneći gulaš
Shutterstock

Potrebno je

  • 900 g junetine isečene i nasečene na kockice
  • 3 kašike višenamenskog brašna
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice bibera
  • 3 kašike ulja
  • 1 crni luk seckani
  • 1,4 l goveđeg bujona
  • 120 ml crvenog vina po želji
  • 450 g krompira oljuštenog i isečenog na kockice
  • 4 šargarepe isečene na komade
  • 4 rebra celera isečena na komade
  • 3 kašike paradajz paste
  • 1 kašičica sušenog ruzmarina ili 1 sveža grančica
  • 2 kašike kukuruznog skroba ili po potrebi
  • 2 kašike vode ili po potrebi
  • 178 g graška

Priprema

Pomešajte brašno, beli luk u prahu, so i biber, pa dodajte junetinu. U loncu zagrejte ulje pa pržite luk i meso, sve dok ne porumene. Nalijte bujon i crno vino. Potom dodajte krompir, šargarepu, celer i paradajz pastu. Temperaturu smanjite na srednju pa pokrijte i kuvajte sat vremena do 90 minuta, sve dok junetina ne omekša. Pomešajte kukuruzni skrob i vodu da dobijete kašu. Dodajte u ključalu čorbu pa umešajte i grašak. Zatim, dinstajte 5 do 10 minuta. Posolite i pobiberite gulaš. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading