JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
Potrebno je
- 900 g junetine isečene i nasečene na kockice
- 3 kašike višenamenskog brašna
- pola kašičice belog luka u prahu
- pola kašičice soli
- pola kašičice bibera
- 3 kašike ulja
- 1 crni luk seckani
- 1,4 l goveđeg bujona
- 120 ml crvenog vina po želji
- 450 g krompira oljuštenog i isečenog na kockice
- 4 šargarepe isečene na komade
- 4 rebra celera isečena na komade
- 3 kašike paradajz paste
- 1 kašičica sušenog ruzmarina ili 1 sveža grančica
- 2 kašike kukuruznog skroba ili po potrebi
- 2 kašike vode ili po potrebi
- 178 g graška
Priprema
Pomešajte brašno, beli luk u prahu, so i biber, pa dodajte junetinu. U loncu zagrejte ulje pa pržite luk i meso, sve dok ne porumene. Nalijte bujon i crno vino. Potom dodajte krompir, šargarepu, celer i paradajz pastu. Temperaturu smanjite na srednju pa pokrijte i kuvajte sat vremena do 90 minuta, sve dok junetina ne omekša. Pomešajte kukuruzni skrob i vodu da dobijete kašu. Dodajte u ključalu čorbu pa umešajte i grašak. Zatim, dinstajte 5 do 10 minuta. Posolite i pobiberite gulaš. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
GURMANSKI SVINJSKI GULAŠ Slasni specijalitet po receptu čuvenog kuvara Džejmija Olivera, za ručak bez mane
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca.
GURMANSKI GULAŠ U VINU Specijalitet zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Neodoljivo jelo držaće vas dugo sitim, a vino mu daje posebnu draž.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)