JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SOČNI GULAŠ Po receptu bez mane, pravi raj za nepca
Držaće vas dugo sitim.

SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
- 900 g junetine isečene i nasečene na kockice
- 3 kašike višenamenskog brašna
- pola kašičice belog luka u prahu
- pola kašičice soli
- pola kašičice bibera
- 3 kašike ulja
- 1 crni luk seckani
- 1,4 l goveđeg bujona
- 120 ml crvenog vina po želji
- 450 g krompira oljuštenog i isečenog na kockice
- 4 šargarepe isečene na komade
- 4 rebra celera isečena na komade
- 3 kašike paradajz paste
- 1 kašičica sušenog ruzmarina ili 1 sveža grančica
- 2 kašike kukuruznog skroba ili po potrebi
- 2 kašike vode ili po potrebi
- 178 g graška
Priprema
Pomešajte brašno, beli luk u prahu, so i biber, pa dodajte junetinu. U loncu zagrejte ulje pa pržite luk i meso, sve dok ne porumene. Nalijte bujon i crno vino. Potom dodajte krompir, šargarepu, celer i paradajz pastu. Temperaturu smanjite na srednju pa pokrijte i kuvajte sat vremena do 90 minuta, sve dok junetina ne omekša. Pomešajte kukuruzni skrob i vodu da dobijete kašu. Dodajte u ključalu čorbu pa umešajte i grašak. Zatim, dinstajte 5 do 10 minuta. Posolite i pobiberite gulaš. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
Komentari (0)