JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
Potrebno je
- 900 g junetine isečene i nasečene na kockice
- 3 kašike višenamenskog brašna
- pola kašičice belog luka u prahu
- pola kašičice soli
- pola kašičice bibera
- 3 kašike ulja
- 1 crni luk seckani
- 1,4 l goveđeg bujona
- 120 ml crvenog vina po želji
- 450 g krompira oljuštenog i isečenog na kockice
- 4 šargarepe isečene na komade
- 4 rebra celera isečena na komade
- 3 kašike paradajz paste
- 1 kašičica sušenog ruzmarina ili 1 sveža grančica
- 2 kašike kukuruznog skroba ili po potrebi
- 2 kašike vode ili po potrebi
- 178 g graška
Priprema
Pomešajte brašno, beli luk u prahu, so i biber, pa dodajte junetinu. U loncu zagrejte ulje pa pržite luk i meso, sve dok ne porumene. Nalijte bujon i crno vino. Potom dodajte krompir, šargarepu, celer i paradajz pastu. Temperaturu smanjite na srednju pa pokrijte i kuvajte sat vremena do 90 minuta, sve dok junetina ne omekša. Pomešajte kukuruzni skrob i vodu da dobijete kašu. Dodajte u ključalu čorbu pa umešajte i grašak. Zatim, dinstajte 5 do 10 minuta. Posolite i pobiberite gulaš. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
GOVEĐI GULAŠ KAO IZ RESTORANA Meso će biti mekano i sočno, a ne žilavo
Ukusno i zasitno jelo, za ručak koji se pamti.
SVINJSKI GULAŠ OSVAJA OD PRVOG ZALOGAJA Jelo koje će cela porodica obožavati
Najbolje služite topao uz testeninu.
GURMANSKI GULAŠ SA NJOKAMA Jelo na kašiku koje osvaja od prvog zalogaja
Gulaš služite uz njoke.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)