MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Neodoljivi kolačići, u aromatičnom spoju, a prave se brzo i lako
Ako volite klasične mafine, ove sa jabukama i cimetom ćete obožavati.
Potrebno je
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 250 ml jogurta
- 75 ml ulja
- 250 g brašna
- 3 jabuke
- kesica praška za pecivo
- kesica cimeta
- jedan vanilin šećer
Za posipanje:
- malo lešnika ili oraha
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i šećer, pa sipajte jogurt i ulje, brašno, prašak za pecivo i cimet. Umešajte sitno seckane jabuke. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama, izlijte smesu pa pospite lešnicima. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
MAFINI SA BANANAMA Sočni zalogajčići uspevaju svima, a popravljaju dan u trenu
Aromatični kolačići idealni za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.
MAFINI SA BUNDEVOM Brzo gotovi, a svaki zalogaj je raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Sočni zalogajčići u super spoju sa bundevom, prste da poližete.
MAFINI SA BUNDEVOM Sezonski desert za svaku svečanu priliku, mekan kao pamuk
U sočnom spoju sa bundevom, otopićete se od miline.
MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.
BUREK SA SIROM Od gotovih kora i slasnog nadeva, zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt i kiselo mleko.
UŠTIPCI BEZ KVASCA Spolja hrskavi, unutra mekani, a tajna je u jednom sastojku koji vam nikada ne bi pao na pamet
Ne postoji niko ko ne voli vruće uštipke. Uz pavlaku, sir ili krem, domaći džem ili šećer i cimet postaju najbolji doručak.
MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Neodoljivi kolačići, u aromatičnom spoju, a prave se brzo i lako
Ako volite klasične mafine, ove sa jabukama i cimetom ćete obožavati.
DOMAĆA GIBANICA RAJ ZA NEPCA Hrskavih kora i sočnog nadeva, savršena za početak dana
Sočna pita sa gotovim korama uspeće svima, a voleće je i oni izbirljivi.
DOMAĆE PRINCES KROFNE Baka Ivanka nam je dala najbolji recept, ovako kremaste i mekane do sada niste jeli
Pogodne za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
Komentari (0)