MAFINI SA KRUŠKAMA Jesenji desert kao stvoren za lepo druženje sa prijateljima
Sočni i slatki, a uspeće i početnicima.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 2 kašičice cimeta
- 2 kašičice praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- pola kašičice soli
- 2 jaja
- 170 g meda
- 100 g kokosovog ulja, rastopljenog i ohlađenog
- 160 ml jogurta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 350 g seckane kruške na kockice
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Kalup za mafine podmažite ili obložite pek papirom. U jednoj posudi pomešajte brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Kruške naseckajte pa dodajte u suve sastojke i promešajte. Zasebno pomešajte jaja, med, kokosovo ulje, jogurt i vanilu. Pomešajte obe smese pa mešajte dok smesa ne postane kompaktna. U kalupe ravnomerno rasporedite smesu. Pecite mafine 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još 10 minuta. Čačkalicom proverite da li je pečeno. Izvadite iz rerne pa ostavite još 10 minuta u kalupu. Prijatno!
Možda vas zanima:
MAFINI SA BANANAMA Sočni zalogajčići uspevaju svima, a popravljaju dan u trenu
Aromatični kolačići idealni za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.
MAFINI SA BUNDEVOM Brzo gotovi, a svaki zalogaj je raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Sočni zalogajčići u super spoju sa bundevom, prste da poližete.
MAFINI SA BUNDEVOM Sezonski desert za svaku svečanu priliku, mekan kao pamuk
U sočnom spoju sa bundevom, otopićete se od miline.
MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)