MAFINI SA KRUŠKAMA Jesenji desert kao stvoren za lepo druženje sa prijateljima

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočni i slatki, a uspeće i početnicima.

mafini sa kruškama
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g brašna
  • 2 kašičice cimeta
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone
  • pola kašičice soli
  • 2 jaja
  • 170 g meda
  • 100 g kokosovog ulja, rastopljenog i ohlađenog
  • 160 ml jogurta
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 350 g seckane kruške na kockice

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Kalup za mafine podmažite ili obložite pek papirom. U jednoj posudi pomešajte brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Kruške naseckajte pa dodajte u suve sastojke i promešajte. Zasebno pomešajte jaja, med, kokosovo ulje, jogurt i vanilu. Pomešajte obe smese pa mešajte dok smesa ne postane kompaktna. U kalupe ravnomerno rasporedite smesu. Pecite mafine 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još 10 minuta. Čačkalicom proverite da li je pečeno. Izvadite iz rerne pa ostavite još 10 minuta u kalupu. Prijatno!

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza


 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading