MAFINI SA KRUŠKAMA Jesenji desert kao stvoren za lepo druženje sa prijateljima
Sočni i slatki, a uspeće i početnicima.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 2 kašičice cimeta
- 2 kašičice praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- pola kašičice soli
- 2 jaja
- 170 g meda
- 100 g kokosovog ulja, rastopljenog i ohlađenog
- 160 ml jogurta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 350 g seckane kruške na kockice
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Kalup za mafine podmažite ili obložite pek papirom. U jednoj posudi pomešajte brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Kruške naseckajte pa dodajte u suve sastojke i promešajte. Zasebno pomešajte jaja, med, kokosovo ulje, jogurt i vanilu. Pomešajte obe smese pa mešajte dok smesa ne postane kompaktna. U kalupe ravnomerno rasporedite smesu. Pecite mafine 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još 10 minuta. Čačkalicom proverite da li je pečeno. Izvadite iz rerne pa ostavite još 10 minuta u kalupu. Prijatno!
Možda vas zanima:
MAFINI SA BRESKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mirisni i sočni, bolje niste jeli
Super idu uz šolju kafe.
ESTERHAZI MAFINI Podjednako ukusni kao čuvena torta, a priprema je mnogo brža i lakša
Savršeni za sve svečane prilike.
MOKA MAFINI Savršeni za iznenadne goste, sve se samo pomeša i peče
Mekani i sočni, u savršenom spoju sa omiljenim napitkom.
NEODOLJIVI MAFINI SA BELOM ČOKOLADOM Gotovi dok pristavite kafu, a i dupla mera će biti malo
Savršeni za iznenadne goste.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)