SLAVSKA PITA SA KROMPIROM Svi je prave za Svetog Nikolu, gosti će se grabiti oko nje na stolu
Vrlo je ukusna, a pravi se i u posnoj varijanti.
Pita sa krompirom je vrlo ukusna, pravi se u posnoj varijanti i brzo će nestati sa stola.
Sastojci:
6 krompira
4 glavice crnog luka
1 pakovanje posnih kora za pitu
1/2 kesice praška za pecivo
3 čena belog luka
2 struka praziluka
ulje, so i biber, po potrebi
240 ml kisele vode
Priprema:
Kako biste napravili ovu pitu prvo ispržite na ulju crni, beli luk i praziluk, koje ste sitno Krompir očistite, oljuštite i narendajte pa dodajte luku koji pržite. Dodajte so, promešajte i mešajte, dok krompir ne omekša. Nakon toga skinite sa šporeta i ostavite da se prohladi, pa pobiberite.
Kiselu vodu pomešajte sa uljem i praškom za pecivo. Počnite da ređate kore, tako što ćete jednu da premažete mešavinom vode, ulja i praška, preklopite drugom korom, pa i nju premažite mešavinom ulja. Preko toga stavite treću koru, malo je premažite pa ređajte fil po dužoj strani.
Savijte pitu u rolat i ređajte na papir za pečenje. Poprskajte pite sa malo kisele vode i ulje i stavite u rernu, koju ste zagrejali na 180 stepeni C. Kada pita postane zlatkasta, izvadite je iz rerne i prekrijte suvom krpom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posnu pitu sa pečurkama.
Bonus video:
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)