SLAVSKA PITA SA KROMPIROM Svi je prave za Svetog Nikolu, gosti će se grabiti oko nje na stolu
Vrlo je ukusna, a pravi se i u posnoj varijanti.
Pita sa krompirom je vrlo ukusna, pravi se u posnoj varijanti i brzo će nestati sa stola.
Sastojci:
6 krompira
4 glavice crnog luka
1 pakovanje posnih kora za pitu
1/2 kesice praška za pecivo
3 čena belog luka
2 struka praziluka
ulje, so i biber, po potrebi
240 ml kisele vode
Priprema:
Kako biste napravili ovu pitu prvo ispržite na ulju crni, beli luk i praziluk, koje ste sitno Krompir očistite, oljuštite i narendajte pa dodajte luku koji pržite. Dodajte so, promešajte i mešajte, dok krompir ne omekša. Nakon toga skinite sa šporeta i ostavite da se prohladi, pa pobiberite.
Kiselu vodu pomešajte sa uljem i praškom za pecivo. Počnite da ređate kore, tako što ćete jednu da premažete mešavinom vode, ulja i praška, preklopite drugom korom, pa i nju premažite mešavinom ulja. Preko toga stavite treću koru, malo je premažite pa ređajte fil po dužoj strani.
Savijte pitu u rolat i ređajte na papir za pečenje. Poprskajte pite sa malo kisele vode i ulje i stavite u rernu, koju ste zagrejali na 180 stepeni C. Kada pita postane zlatkasta, izvadite je iz rerne i prekrijte suvom krpom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posnu pitu sa pečurkama.
Bonus video:
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
Komentari (0)