SLAVSKA PITA SA KROMPIROM Svi je prave za Svetog Nikolu, gosti će se grabiti oko nje na stolu
Vrlo je ukusna, a pravi se i u posnoj varijanti.
Pita sa krompirom je vrlo ukusna, pravi se u posnoj varijanti i brzo će nestati sa stola.
Sastojci:
6 krompira
4 glavice crnog luka
1 pakovanje posnih kora za pitu
1/2 kesice praška za pecivo
3 čena belog luka
2 struka praziluka
ulje, so i biber, po potrebi
240 ml kisele vode
Priprema:
Kako biste napravili ovu pitu prvo ispržite na ulju crni, beli luk i praziluk, koje ste sitno Krompir očistite, oljuštite i narendajte pa dodajte luku koji pržite. Dodajte so, promešajte i mešajte, dok krompir ne omekša. Nakon toga skinite sa šporeta i ostavite da se prohladi, pa pobiberite.
Kiselu vodu pomešajte sa uljem i praškom za pecivo. Počnite da ređate kore, tako što ćete jednu da premažete mešavinom vode, ulja i praška, preklopite drugom korom, pa i nju premažite mešavinom ulja. Preko toga stavite treću koru, malo je premažite pa ređajte fil po dužoj strani.
Savijte pitu u rolat i ređajte na papir za pečenje. Poprskajte pite sa malo kisele vode i ulje i stavite u rernu, koju ste zagrejali na 180 stepeni C. Kada pita postane zlatkasta, izvadite je iz rerne i prekrijte suvom krpom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posnu pitu sa pečurkama.
Bonus video:
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)