NEODOLJIVI BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Sočni desert koji budi uspomene na dane detinjstva

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Mirisni desert raspametiće i one izbirljive.

bakin kolač sa cimetom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 475 g višenamenskog brašna
  • 120 g smeđeg šećera
  • 60 g belog šećera
  • 4 kašičice praška za pecivo
  • 2 ½ kašičice mlevenog cimeta
  • ¼ kašičice soli
  • 400 ml mleka
  • 120 ml ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 belanceta
  • ulje

Priprema:

U jednoj posudi umutite brašno, smeđi šećer, beli šećer, prašak za pecivo, cimet i so, da ne bude grudvica. Zatim dodajte mleko, ulje i ekstrakt vanile u mešavinu brašna dok se testo ne sjedini. Belanca umutite pa dodajte u testo. Zagrejte aparat za vafle, pa ga premažite sa malo ulja. Pecite galete oko 2 minuta, dok ne postane hrskav i zlatnosmeđ.

@moja.trpeza Da li ste znali za ovaj trik? Povrće na pari bez aparata! Sve što je potrebno da uradite je sledeće: U Šerpu sipajte čašu vode, stavite tri kašike unakrst koje će vam držati tanjir kako bi se povrće kuvalo na pari. Kada voda proključa, poklopite šerpu dinstajte povrće dok ne postigne željenu mekoću. #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #recipe #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading