NEODOLJIVI BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Sočni desert koji budi uspomene na dane detinjstva
Mirisni desert raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 475 g višenamenskog brašna
- 120 g smeđeg šećera
- 60 g belog šećera
- 4 kašičice praška za pecivo
- 2 ½ kašičice mlevenog cimeta
- ¼ kašičice soli
- 400 ml mleka
- 120 ml ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 belanceta
- ulje
Priprema:
U jednoj posudi umutite brašno, smeđi šećer, beli šećer, prašak za pecivo, cimet i so, da ne bude grudvica. Zatim dodajte mleko, ulje i ekstrakt vanile u mešavinu brašna dok se testo ne sjedini. Belanca umutite pa dodajte u testo. Zagrejte aparat za vafle, pa ga premažite sa malo ulja. Pecite galete oko 2 minuta, dok ne postane hrskav i zlatnosmeđ.
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
BAKIN KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Tajna je u 1 sastojku, a razlika u ukusu je ogromna!
Sočan i mekan kao duša, nema ko će mu odoleti.
BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU NA DETINJSTVO Pravi se lako, a pojede brzo, po receptu iz stare sveske
Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
BAKIN KOLAČ RAJ ZA SLADOKUSCE Gotov očas posla, a svi ga vole
Sočan i mekan, bićete oduševljeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)