ČORBA OD LUKA Aromatično predjelo krepi organizam u trenu

ČORBA OD LUKA Aromatično predjelo krepi organizam u trenu

12:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz prepečen hleb.

čorba od luka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 50 g putera
  • 180 g kisele pavlake
  • 60 g parmezana
  • so
  • biber

Priprema:

Iseckajte sitno crni i beli luk. Puter stavite u zagrejanu šerpu pa kad porumeni, prodinstajte crni luk. Nakon što postane staklast umešajte brašno i beli luk. Mešajte oko 2 minuta na tihoj vatri. Sipajte 1,5 litar vode pa pustite da provri. Zatim smanjite vatri i pustite da se krčka još 20 minuta. Posolite i pobiberite. Zatim sipajte kiselu pavlaku, mešajte pa kuvajte još 2 minuta. Pospite čorbu parmezanom i služite uz prepečen hleb. 

@moja.trpeza Moderna Ruska Salata u Kornetima Sastojci: 1 pakovanje tortilja 250 g pilećeg fileta 1 pakovanje mešavine za rusku salatu 3 kašike majoneza 2 kašike pavlake 200 g kiselih krastavčića 2 jaja Pakovanje mirodjije So po ukusu Priprema: 1. Tortilje iseći na pola i oblikovati u kornete, učvrstiti čačkalicama i staviti na pleh. Premazati jajetom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 10 minuta. 2. Pileći file iseckati, zatim dodati mešavinu za rusku salatu i kuvati dok povrće ne omekša. 3. Za salatu, skuvati jaja, iseckati ih zajedno s kiselim krastavčićima, pa dodati majonez, pavlaku i so po ukusu. Dobro promešati. 4. Ohlađene tortilje napuniti pripremljenom salatom i dekorisati mirodjijom. Uživajte u modernoj ruskoj salati! #trpeza #mojatrpeza #recept #ruskasalata #recepti #kuhinja #praznicnatrpeza ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading