ČORBA OD LUKA Aromatično predjelo krepi organizam u trenu
Najbolje služite uz prepečen hleb.
Potrebno je:
- 300 g crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 50 g putera
- 180 g kisele pavlake
- 60 g parmezana
- so
- biber
Priprema:
Iseckajte sitno crni i beli luk. Puter stavite u zagrejanu šerpu pa kad porumeni, prodinstajte crni luk. Nakon što postane staklast umešajte brašno i beli luk. Mešajte oko 2 minuta na tihoj vatri. Sipajte 1,5 litar vode pa pustite da provri. Zatim smanjite vatri i pustite da se krčka još 20 minuta. Posolite i pobiberite. Zatim sipajte kiselu pavlaku, mešajte pa kuvajte još 2 minuta. Pospite čorbu parmezanom i služite uz prepečen hleb.
Možda vas zanima:
DUNAVSKA ČORBA Neodoljiva i drugačija, krepi organizam u trenu
Dodajte prilog po želji i uživajte u ručku koji će obožavati cela porodica.
RIBLJA ČORBA Posni specijalitet koji osvaja od prvog zalogaja, ukusa koji priča priče
Savršena za slavsku trpezu u vreme Božićnog posta, nema ko vam neće tražiti recept.
PASTIRSKA ČORBA Predjelo koje govori 1000 jezika, po receptu kuvara Milovana Miće Stojanovića iz 1982
Sočna čorba iz knjige Veliki srpski kuvar Milovana Miće Stojanovića raspametiće sve gurmane, a prvi put je nastala za otvaranje SC Kopaonik 1982.godine.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
PASTA SA TUNJEVINOM Neodoljivo jelo koje se brzo i lako sprema, a prava eksplozija ukusa
Savršeni spoj testenine sa tunjevinom, a držaće vas dugo sitim.
PICA SA ŠUNKOM Italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, po receptu bez mane
Dodajte prilog po želji i uživajte.
PILETINA SA KIKIRIKIJEM Sočno i slasno jelo koje će ukućani obožavati
Svaki zalogaj je raj za nepca.
SUPA OD SPANAĆA Neodoljiva i aromatična, a krepi organizam u trenu
Aromatično predjelo pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike.
PITA SA PAPRIKAMA I SIROM Sočna i slasna, savršena za sve prilike
Ukusa koji priča priče, uzećete parče više.
Komentari (0)