DUNAVSKA ČORBA Neodoljiva i drugačija, krepi organizam u trenu
Dodajte prilog po želji i uživajte u ručku koji će obožavati cela porodica.
Potrebno je:
- 1,5 kg očišćenih nekoliko vrsta ribe (šaran, bela riba, štuka, smuđ)
- 500 g crnog luka
- 1 kašika mešavine suvog začina
- 1 kašičica soli
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1 kašika ljute mlevene paprike
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, stavite u šerpu, dodajte litar vode, suvi začin i kuvajte oko pola sata uz dolivanje vode kada ispari. Tada dodajte papriku, još vode i kuvajte čorbu 20 minuta. Dodajte ribu, sipajte vode malo više nego što želite da bude čorbe i kuvajte 20 minuta da se riba skuva.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
PARADAJZ ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara po kome uvek ispadne savršena
Preukusna, a krepi organizam u trenu.
PILEĆA ČORBA SA NJOKAMA Ukućani će stajati u redu za još
Savršena za sve svečane događaje.
PARADAJZ ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Savršenog ukusa, a daće vam energije za ceo dan
Krepi organizam u trenu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)