SLASNA KROMPIRUŠA Neodoljiva i ukusna, poćiće vam voda na usta

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Sočnu pitu najbolje služite vruću.

posna krompiruša
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 dl ulja
  • 1 kašičica soli
  • biber po ukusu
  • 3 dl vode
  • 500 g tankih kora za pitu
  • suvi biljni začin

Priprema:

Luk iseckajte pa ga ostavite da se malo prodinsta.Zatim ogulite krompir pa izrendajte na krupno rende, Dodajte luku da se još malo prodinsta. Dodajte so, biber i suvi biljni začin. Sa malo ulja premažite prvu koru pa na nju dodajte drugu koru. Pospite dobijenu smesu pa zarolajte u rolat. Postupak ponavljajte sve dok se ne potroše svi sastojci. U pleh oblođen papirom za pečenje ređajte rolate. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U sud sa 3 dl vode dodajte kašičicu soli i pustite da provri. Zatim ključalom vodom prelijte pitu i pustite da odstoji nekih 10 minuta.

@moja.trpeza DORUČAK U ČAŠI: Ceđeni sok od narandže i čije Sastojci: 1 narandža 1 kašika čije 1 kašičica meda 1 limun Priprema: U čašu staviti čiju, dodati mlaku vodu i ostaviti da nabubri 10 minuta. U međuvremenu, iscediti sok od narandže i limuna, pa preliti preko čije. Dodati med po ukusu, dobro promešati i ostaviti da se ohladi 1 sat. Uživajte u ovom ukusnom detoks napitku! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading