SLASNA KROMPIRUŠA Neodoljiva i ukusna, poćiće vam voda na usta
Sočnu pitu najbolje služite vruću.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 dl ulja
- 1 kašičica soli
- biber po ukusu
- 3 dl vode
- 500 g tankih kora za pitu
- suvi biljni začin
Priprema:
Luk iseckajte pa ga ostavite da se malo prodinsta.Zatim ogulite krompir pa izrendajte na krupno rende, Dodajte luku da se još malo prodinsta. Dodajte so, biber i suvi biljni začin. Sa malo ulja premažite prvu koru pa na nju dodajte drugu koru. Pospite dobijenu smesu pa zarolajte u rolat. Postupak ponavljajte sve dok se ne potroše svi sastojci. U pleh oblođen papirom za pečenje ređajte rolate. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U sud sa 3 dl vode dodajte kašičicu soli i pustite da provri. Zatim ključalom vodom prelijte pitu i pustite da odstoji nekih 10 minuta.
Možda vas zanima:
POSNA KROMPIRUŠA RAJ ZA NEPCA Ni malo ne zaostaje za originalom, slasna i sočna
Sočna pita za krompirom pogodna za dane posta, za doručak ili večeru.
KROMPIRUŠA SA TUNJEVINOM Idealna za doručak ili večeru, a pomera granice dobrog ukusa
Neodoljiva čorba oduševiće i one izbirljive.
PITA SA KROMPIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, greje dušu i telo a posna
Sjajan predlog za doručak ili večeru, pravićete stalno.
NAPRAVITE KROMPIRUŠU KAO RUSI Umesto kora koriste drugu namirnicu i ne peče se
Za doručak ili večeru poslužite krompirušu koja će vas oduševiti na prvi zalogaj.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)