KROMPIRUŠA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Slasna pita nikad ukusnija, po starom receptu
Neodoljiva pita raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 2 kg krompira
- 4 glavice crnog luka
- 1 šolja ulja
- soli po ukusu
- 1 kašičica bibera
Za preliv:
- šolja vode
- so po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oljuštite krompire, pa ih kratko obarite i iseckajte na kockice. Umešajte sa seckanim crnim lukom i začinima. Posolite. Po tri kore odvojite sa strane. Svaku premažite uljem, pa ih poređajte jednu preko druge. Preko treće kore, na duži kraj, rasporedite fil, pa urolajte. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Pitu premažite mokrim rukama, pa četkicom sa uljem. Pecite pitu sa krompirom oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prokuvajte posoljenu vodu pa je sipajte preko gotove pite. Na kraju je prekrijte folijom 10 ak minuta. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZA PITA SA KROMPIROM ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a i sit bi je jeo
Sočna i slasna, po ukusu joj nema ravne.
SARAJEVSKA KLJUKUŠA ZA SAVRŠEN DORUČAK Košta samo 250 dinara, a daće vam energije za ceo dan
Služite pitu uz pavlaku i jogurt.
IZLIVENA KROMPIRUŠA Bez kora, sve se samo pomeša i peče, a savršenog ukusa
Sočna i slasna, savršena za doručak ili večeru.
DOMAĆA POSNA KROMPIRUŠA BUDI SVA ČULA Kad je jednom probate zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz sojin jogurt.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)