ĆUFTE U SOSU Fenomenalne i sočne, osvojiće vas od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Slasne i ukusne, najbolje služite uz krompir pire.

ćufte sa pireom u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 kašika prezli
  • 1 jaje
  • 2 šargarepe srednje veličine
  • 2-3 glavice srednje veličine luka
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašičice suvog biljnog začina
  • 2 l vode
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike

Priprema:

Jaje, kašiku prezli, sitno seckanu glavicu crnog luka, kašičicu suvog biljnog začina i soli dodajte u mleveno meso. Promešajte dobro smesu pa sjedinite rukama. Pustite da odstoji u frižideru bar sat vremena. Zatim oblikujte kuglice. Pržite na tihoj vatri sve dok ćufte ne promene boju. U zasebnoj šerpi isprđite sitno seckane glavice luka i dve šargarepe. Dodajte kašičicu mlevene začinske paprike i brašno. Sipajte mlaku vodu i kašilicu suvog biljnog začina pa promešajte i sačekajte da provri. Ćufte umešajte u ključalu čorbu. Zatim kuvajte oko sat vremena. Služite ćufte uz krompir pire. Prijatno!

@moja.trpeza Ukusna i sočna pasta u crvenom sosu Sastojci: 300g paste 100g crnog luka 100g šargarepe 200ml pelat sosa 100g praške šunke Ulje, so, biber Priprema: Iseckajte luk i šargarepu, propržite na ulju. Za to vreme skuvajte pastu 8 minuta. Dodajte seckanu šunku u dinstani luk, prelijte pelat sosom, pa sve dobro promešajte. Dodajte skuvanu pastu, promešajte i poslužite. Uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading