ZAMENE ZA ŠEĆER Evo koje se najčešće koriste i koliko su zdravije
Nekoliko zamena za šećer koje možete da izaberete ako birate zdraviji način ishrane ili ste na dijeti.
Stevija
Biljka iz Južne Amerike potpuno je bez kalorija, a koristi se od 1970 godine.Snižava nivo šećera u krvi, visok krvni pritisak i smanjuje osećaj gladi. Prirodni zaslađivač koji je čak 300 puta slađi od belog šećera.
Med
Prepun korisnih minerala i vitamina i zdravijeg glikemijskog indeksa od šećera.
Slad
Često se koristi u proizvodnji piva, a dosta je manje sladak od belog šećera.
Agava sirup
Ukus agave podseća na ukus meda iako nisu isti, i koristi se kao njegova vegetarijanska zamena.
Javorov sirup
Prirodni zaslađivač koji se dobija od smole posebnih vrsta javorovog drveta. Pogodan za palačinke, kaše, ovsene pahuljice i vafle. Smatra se da ovaj sirup mogu koristiti dijabatičari koji nisu insulinski zavisnici. Ipak, preporučuje se konsultacija sa lekarom ili nutricionistom pre upotrebe.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)