HRANA KOJA SPASAVA ŽIVOT DIJABETIČARA Idealni obroci za ljude koji pate od šećerne bolesti
Za ručak se predlaže da jedete salatu od krastavaca, celera, šargarepe, spanaća sa nemasnim mesom...

Šećeraši treba posebno da paze kako se hrane, a evo koja hrana sprečava visok šećer u krvi.
Dijabetičari obavezno moraju da imaju tri obroka i dve užine, jer svako preskakanje jela može biti rizično. Kada ne jedemo, jetra oslobađa glukozu, zato je doručak neophodan obrok kako biste sprečili skok šećera u krvi.
Za doručak stručnjaci preporučuju da pojedete parče tosta od žitarica od celog zrna sa kikiriki puterom i jednu manju bananu. Možete pojesti i žitarice sa mlekom ili jaja sa pečurkama i paprikom, a za užinu jednu pomorandžu.
Za ručak se predlaže da jedete salatu od krastavaca, celera, šargarepe, spanaća sa nemasnim mesom ili da pojedete sendvič sa nemasnim mesom, poput grilovane ćuretine ili piletine sa dodatkom od povrća. Takođe, dobar ručak za šećeraše je tuna, integralna pasta ili supa.
Za večeru možete da pojedete malo pečene piletine sa kuvanim graškom, lazanje od povrća ili salatu od zelenog povrća sa piletinom.
Važno je znati da dijebetičari ne smeju da unesu više od 60 grama ugljenih hidrata po obroku.
Pre nego što napravite svoj jelovnik, obavezno se konsultujte sa lekarom koji će vam u proceni rezultata preporučiti najbolji način ishrane.
Možda vas zanima:

OMILJENO SRPSKO JELO ZA SVAKU PRILIKU Prava domaćinska gibanica, nećete znati kada vam je dosta
Gibanica je jedno od omiljenijih jela srpske kuhinje, prepoznatljivo po svojoj sočnosti i bogatom ukusu

TRI KROMPIRA I TRI JAJETA Ovo je sve što vam je potrebno za najukusniju i najbržu pitu
Ovaj recept je idealan za sve one trenutke kada želite nešto jednostavno i brzo, a opet dovoljno izdašno da nahranite celu porodicu

JEFTINO, BRZO I UKUSNO Italijanska pita sa sirom - Potrebno vam je 250 dinara i 15 minuta
Sastojke uglavnom imate kod kuće, jedino su sir i pavlaka namirnice koje morate da dokupit

VRSNE DOMAĆICE OBAVEZNO STAVLJAJU 1 SASTOJAK U GRAŠAK Ne treba vam zaprška, odmah će se zgusnuti
Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust

SOS OD ŠAMPINJONA Fenomenalno se slaže sa mesom, a gotov očas posla
Dodajte kao prilog omiljenom jelu i uživajte.

PUNJENE PAPRIKE Recept za tradicionlani srpski ručak!
Ovo jelo je bogato ukusima i savršen je izbor za porodične obede.

DOMAĆI KUVANI PASULJ SA REBARCIMA I KOBASICOM Tradicionalni ukus koji greje dušu!
Ako želite da napravite savršen pasulj koji miriše na detinjstvo i staru domaću kuhinju, isprobajte ovaj recept!

RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite
Njihova priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan, mekano testo spolja, sočan fil iznutra i neodoljiv miris koji ispunjava kuhinju

RECEPT KOJI SE NASLAĐUJE Masonica, staro crnogorsko jelo, priprema se vrlo brzo i lako
Vruću masonicu preliti rastopljenim sirom i kajmakom
Komentari (0)