PUNJENE TIKVICE Sočne i preukusne, a držaće vas dugo sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.
Potrebno je:
- 4 srednje tikvice
- 200 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 100 g pirinča
- 1 paradajz
- so, biber, ulje
- 50 g sira
Priprema:
Tikvice presecite napola po dužini i izdubite sredinu. Na ulju propržite sitno seckan crni luk i beli luk, dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. Dodajte pirinač i iseckan paradajz, začinite solju i biberom. Napunite tikvice smesom, stavite u nauljenu tepsiju i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Pred kraj pečenja pospite tikvice narendanim sirom i vratite u rernu dok se sir ne istopi.
Možda vas zanima:
PUNJENE TIKVICE Sočne i slasne, ukućani će stajati u redu za još
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju od prvog zalogaja.
TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Aromatični posni specijalitet u neodoljivom spoju ukusa, prste da poližete
Drugačije jelo raspametiće i one izbirljive.
POHOVANE TIKVICE BUDE SVA ČULA Ukućani će stajati u redu za još
Samo dodajte prilog po želji.
TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Lagani ručak za vrele letnje dane koji obara s nogu
Sočno i ukusno jelo držaće vas dugo sitim.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)