NEODOLJIVA BINGO TORTA Kremasta poslastica sa 3 vrste keksa, u pravoj simfoniji ukusa
Očaravajuća torta raspametiće sve koji je budu probali.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

LENINA TORTA Rakošna poslastica sa kafom i napolitankama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica osvojiće i one koji ne vole slatko.

ANDRIJANINA BRZA KEKS TORTA Nepečena poslastica nestaće sa stola odmah
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Vujović iz Beograda

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 5 kašika šećera
- pola praška za pecivo
Za fil
- 1 margarin
- 250 g šećera u prahu
- 300 g mlevenog keksa
- 4 dl gaziranog soka
- kutija keksa sa pomorandžom,
- 4 pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 15 kašika šećera
- kutija piškota
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema
U jednoj posudi umutite jaja, šećer i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite koru pa je ostavite da se prohladi. Margarin penasto umutite sa šećerom u prahu, pa u mleveni keks dodajte 3 dl soka i trećinu umućenog margarina. Time premažite koru pa odozgo poređajte keks od pomorandže potopljen u sok. Skuvajte 4 pudinga u litri mleka. Zatim ohladite i umutite sa ostatkom margarina. Podelite fil na 2 dela, prvi neka ostane žut, a drugom dodajte rendanu čokoladu. Premažite žuti fil pa poređajte namočene piškote i premažite čokoladnim filom. Dekorišite tortu šlagom ili po izboru. Prijatno!

PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo kome nećete moći da odolite, neprevaziđenog ukusa
Savršena za lepo veče sa prijateljima, nestaće u roku od odmah.

SELJAČKA GIBANICA SA SIROM I KAJMAKOM Toliko je slasna da ćete je sanjati noću
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE BOMBICE OD KEKSA Kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu
Gotove očas posla, a osvajaju ukusom.

ŠPANSKI OMLET Jeftino jelo brze pripreme koje nećete moći da prestanete da jedete
U sočnom spoju sa krompirom, prste da poližete.

HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
Komentari (0)