NEODOLJIVA BINGO TORTA Kremasta poslastica sa 3 vrste keksa, u pravoj simfoniji ukusa

Izvor: Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Očaravajuća torta raspametiće sve koji je budu probali.

bingo torta
Printscreen

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika šećera
  • pola praška za pecivo

Za fil

  • 1 margarin
  • 250 g šećera u prahu
  • 300 g mlevenog keksa
  • 4 dl gaziranog soka
  • kutija keksa sa pomorandžom,
  • 4 pudinga od vanile
  • 1 l mleka
  • 15 kašika šećera
  • kutija piškota
  • 200 g čokolade za kuvanje

Priprema

U jednoj posudi umutite jaja, šećer i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite koru pa je ostavite da se prohladi. Margarin penasto umutite sa šećerom u prahu, pa u mleveni keks dodajte 3 dl soka i trećinu umućenog margarina. Time premažite koru pa odozgo poređajte keks od pomorandže potopljen u sok. Skuvajte 4 pudinga u litri mleka. Zatim ohladite i umutite sa ostatkom margarina. Podelite fil na 2 dela, prvi neka ostane žut, a drugom dodajte rendanu čokoladu. Premažite žuti fil pa poređajte namočene piškote i premažite čokoladnim filom. Dekorišite tortu šlagom ili po izboru. Prijatno!

@moja.trpeza

Prava Bosanska pita saveti i tajne Bosanska pita - Brzi recept Sastojci: 700g brašna T-400 400ml vode 2 kašike ulja So Fil: 1kg krompira 3 glavice crnog luka So, biber 200g pavlake Priprema: 1. U posudu staviti brašno, so, ulje, i mlaku vodu. Dobro promešati i formirati 4 loptice. Ostaviti 20 minuta da odstoje. 2. Krompir oguliti i rendati, luk sitno iseckati, začiniti solju i biberom. Ostaviti da se sok ocedi. 3. Svaku lopticu testa razvaljati što tanje, pa urolati i stavljati u nauljenu tepsiju. 4. Peći na 180°C oko 20 minuta. 5. Za preliv: Prokuvati vodu, dodati malo ulja i soli, ohladiti. 6. Kada pita bude skoro pečena, preliti je hladnim prelivom i peći još 10 minuta. 7. Premazati pavlakom i zapeći još 5 minuta. Gotova je savršena Bosanska pita! Saveti su odlični! Ne premesiti testo, ohladiti fond pre nego što preliješ, i obavezno zapeci posle preliva za hrskavost i mekoću. ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading