SAHER TORTA Očaravajuća poslastica savršenog ukusa, za sve svečanosti
U sočnom spoju sa čokoladom i džemom od kajsija, uzećete parče više.
Potrebno je:
Za koru:
- 6 jaja
- 150g putera
- 130g čokolade sa 55% kakao delova
- 100g šećera
- 100g prah šećera
- 140g brašna
- 1 vanila štapić (po želji)
Za nadev:
- 200g džema od kajsija
Za preliv
- 200g šećera
- 125ml vode
- 150g čokolade sa 55% kakao delova
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odvojite žumanca i belanca. Onda umutite belanca i dodajte šećer (oba). Odvojeno, umutite puter sa žumancima (dodajete jedan po jedan), zatim otopljenu čokoladu. Brašno prosejte u smesu i dodajte prethodno umućena belanca. Stavite papir za pečenje i smesu u okrugli pleh. Pecite 10 minuta sa odškrinutim vratima na temperaturi od 170 stepen.Onda pecite još 50 min na istoj temperaturi sa zatvorenim vratima. Ostavite da se prohladi 20 min. Isecite koru na pola. Skuvajte u šerpici čokoladu, šećer i vodu. Prohladite i prelijte tortu. Prijatno !
Možda vas zanima:
SAHER TORTA Raskošna i očaravajuća poslastica za sve važne događaje
Oduševiće sve goste, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SAHER TORTA Čuvena austrijska poslastica u harmoniji neodoljivih ukusa, za prave ljubitelje čokolade
Savršen spoj čokolade i džema svaki put će vas iznova oduševiti.
SAHER TORTA Raskošna poslastica ukusa koji se pamti, za savršen vikend
Osvežavajuća čokoladna poslastica za prave sladokusce.
SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)