SAHER TORTA Očaravajuća poslastica savršenog ukusa, za sve svečanosti

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

U sočnom spoju sa čokoladom i džemom od kajsija, uzećete parče više.

saher torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 6 jaja
  • 150g putera
  • 130g čokolade sa 55% kakao delova
  • 100g šećera
  • 100g prah šećera
  • 140g brašna
  • 1 vanila štapić (po želji)

Za nadev:

  • 200g džema od kajsija

Za preliv

  •  200g šećera
  • 125ml vode
  • 150g čokolade sa 55% kakao delova

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odvojite žumanca i belanca. Onda umutite belanca i dodajte šećer (oba). Odvojeno, umutite puter sa žumancima (dodajete jedan po jedan), zatim otopljenu čokoladu. Brašno prosejte u smesu i dodajte prethodno umućena belanca. Stavite papir za pečenje i smesu u okrugli pleh. Pecite 10 minuta sa odškrinutim vratima na temperaturi od 170 stepen.Onda pecite još 50 min na istoj temperaturi sa zatvorenim vratima. Ostavite da se prohladi 20 min. Isecite koru na pola. Skuvajte u šerpici čokoladu, šećer i vodu. Prohladite i prelijte tortu. Prijatno !

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading