POSNI BANANA MAFINI Ukusni, a lako se prave, za sve sladokusce
Ako volite klasične mafine, ove sa bananom ćete obožavati.
Potrebno je:
- 2 banane
- 200 g šećera
- 350 g pšeničnog brašna
- 100 g raženog integralnog brašna
- 2 kašike meda
- 1 kašika praška za pecivo
- sok od pola limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Med i šećer stavite u šerpicu sa dve kašike vode. Izgnječite bananu, pa je pomešajte sa šećerom i medom i stavite na tihu vatru da se šećer otopi. Dodajte prašak za pecivo pa promešajte. U prohlađenu smesu postepeno dodajte oba brašna. Sjedinite smesu pa napunite kalupe za mafine. Pecite mafine 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj dok ne porumene.
Možda vas zanima:
TIRAMISU MAFINI BOLJI OD KLASIČNIH Mekani i sočni, i dupla mera će biti malo
Kremasti i lagani, ukusa koji se pamti.
ČOKOLADNI MAFINI SA KAFOM Savršeni za iznenadne goste, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
MAFINI SA BRESKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mirisni i sočni, bolje niste jeli
Super idu uz šolju kafe.
ESTERHAZI MAFINI Podjednako ukusni kao čuvena torta, a priprema je mnogo brža i lakša
Savršeni za sve svečane prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)