TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Ukusan posni obrok za prave gurmane i one izbirljive

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Slasno jelo oduševiće i one koji ne vole tikvice.

tikvice punjene tunjevinom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 velike tikvice
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 konzerve tunjevine
  • 1 kašika ajvara
  • so i biber po ukusu
  • origano po želji
  • 1 paradajz
  • 4 masline bez koštice
  • maslinovo ulje

Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Onda očistite tikvice pa ih presecite po dužini. Kašičicom izdubite pa poređajte po dnu vatrostalne posude obložene uljem. Sredinu tikvice sa sitno seckanim crnim lukom prodinstajte na malo maslinovog ulja. Kada luk postane staklast umešajte tunjevinu, origano, ajvar. Posolite i pobiberite. Onda skinite sa vatre pa filujte tikvice pripremljenim nadevom. Dodajte po 2 masline pa preko dodajte paradajz sečen na tanke kolutove. Pecite tikvice 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

@moja.trpeza BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)

Loading