ČIZKEJK SA LAVANDOM Čuveni kolač sa sirom na drugačiji način, a nikad kremastiji
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa lavandom ćete obožavati.
Potrebno je:
- 150 g maslaca
- 300 g keksa
Za fil:
- 5 jaja
- 150 g šećera
- 500 g maskarpone sira
- 60 g soka od limuna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 g suvih cvetova lavande
- 50 g borovnica
Za slatku pavlaku:
- 700 ml slatke pavlake
- 100 g šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Pleh obložite pek-papirom. U jednoj posudi pomešajte otopljeni puter sa mlevenim keksom. Sjedinite pa izlijte u kalup. Kalup ostavite u frižideru, a za to vreme pripremajte fil. U jednoj šerpi pomešajte lavandu i borovnicu, pa kuvajte. Kad voda krene da ključa, procedite i dobro izblendajte. Zasebno umutite maskarpone sir sa šećerom, dodajte jaja i sjedinite mikserom. Dodajte limunov sok, vanilu i smesu sa lavandom. Umutite dobro, pa nanesite preko podloge. Ravnomerno rasporedite. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa nanesite preko fila. Onda vratite u rernu i zatvorite. Ostavite tako 10 minuta, pa prebacite u frižider na 10 sati. Vaš čizkejk sa lavandom je gotov!
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA LAVANDOM BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao duša, a pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalan i sladak, a topi se u ustima.
KOKOS ČIZKEJK ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)