ČIZKEJK SA LAVANDOM Čuveni kolač sa sirom na drugačiji način, a nikad kremastiji

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa lavandom ćete obožavati.

čizkejk sa lavandom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 150 g maslaca
  • 300 g keksa

Za fil: 

  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • 500 g maskarpone sira
  • 60 g soka od limuna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 2 g suvih cvetova lavande 
  • 50 g borovnica 

Za slatku pavlaku: 

  • 700 ml slatke pavlake 
  • 100 g šećera

Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Pleh obložite pek-papirom. U jednoj posudi pomešajte otopljeni puter sa mlevenim keksom. Sjedinite pa izlijte u kalup. Kalup ostavite u frižideru, a za to vreme pripremajte fil. U jednoj šerpi pomešajte lavandu i borovnicu, pa kuvajte. Kad voda krene da ključa, procedite i dobro izblendajte. Zasebno umutite maskarpone sir sa šećerom, dodajte jaja i sjedinite mikserom. Dodajte limunov sok, vanilu i smesu sa lavandom. Umutite dobro, pa nanesite preko podloge. Ravnomerno rasporedite. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa nanesite preko fila. Onda vratite u rernu i zatvorite. Ostavite tako 10 minuta, pa prebacite u frižider na 10 sati. Vaš čizkejk sa lavandom je gotov!

@moja.trpeza SOČNA PITA OD BOROVNICE - POSNO Sastojci: 400 g borovnica 2 šolje šećera 2 kašike meda Cimet 3 limuna Kore za pitu Ulje 100 g griza Priprema: Borovnice, šećer, med i cimet kuvajte dok ne dobijete kašu, zatim dodajte griz. Kore premažite uljem, filujte smesom i urolajte. Pecite na 200°C, dok pripremate preliv od vode, šećera i cimeta. Pečenu pitu prelijte prelivom, zapecite još 10 minuta i poslužite s limunom. Uživajte u posnoj poslastici! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #blueberry #pie ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading