CEPKANI SVINJSKI VRAT Specijalitet od mesa za gurmane i one izbirljive, prste da poližete
Dodajte prilog po želji i uživajte u slasnom ručku.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ROLOVANI SVINJSKI VRAT SA KAČKAVALJEM Gurmansko jelo koje pomera granice dobrog ukusa, za one izbirljive
Sočan i slasan, prste da poližete.

RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Savršen spoj ukusa u jelu koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog i uživajte.

POSNE LAZANJE Sočne i slasne, nestaće sa stola odmah
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.

SVINJSKI VRAT SA KAJMAKOM I PAPRIKAMA Gurmanski specijalitet osvaja od prvog zalogaja
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
- 1,5 kg svinjskog vrata
- 1 glavica crnog luka, sitno seckana
- 4 čena belog luka, sitno seckana
- 2 šargarepe, oljuštene i naseckane na kolutove
- 1 lovorov list
- 1 kašičica suvog začina
- so i biber po ukusu
- 2 šolje pilećeg bujona
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika brašna
- 1/4 šolje soja-sosa
- 1/4 šolje meda
Priprema:
U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni i beli luk, te dinstajte dok ne postanu staklasti. Dodajte svinjski vrat u šerpu i pecite sa svih strana dok ne dobije lepu zlatnosmeđu boju. Posolite, pobiberite, dodajte suvi začin i lovorov list, pa sipajte pileći bujon. Smanjite vatru, pokrijte i kuvajte na laganoj vatri oko 2-3 sata ili dok meso ne postane mekano i lako se cepa viljuškom. Izvadite meso iz tečnosti od pečenja i ostavite da odstoji dok pripremate sos. U posebnom loncu otopite maslac, dodajte brašno i pržite ga dok ne postane svetlosmeđe boje. Postepeno dodajte tečnost od pečenja u lonac s brašnom, mešajući kako biste izbegli stvaranje grudvica. Neka sos provri, pa dodajte soja-sos i med, pa kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne. Cepkani svinjski vrat vratite u šerpu s pripremljenim sosom i promešajte da se meso obloži sosom.

OGLASIO SE MUP! Oko 31.000 blokadera večeras - bušili, sekli, kidali, razbijali... Dvoje uhapšeno

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!
Definitivno kraj: Bebica otkrio koliko krivi Terzu za raskid njega i Teodore, preko ovoga joj ne prelazi (VIDEO)

PUKLA TIKVA! Plenum FDU se ogradio od STAV i PSG!
Šok! Stefani otkrila da je Matora terala da abortira Munjezovo dete, ona zapenila pa otkrila zbog čega je ostala uz nju (VIDEO)

(VIDEO) Žaklina zajahala traktor na Terazijama!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Sezona Sajma: Zaslužili ste povoljan odmor!

SuPer rasprodaja u PerSu! Popusti do 50% sve do isteka zaliha!

POMOĆ U MENOPAUZI NA BILJNOJ BAZI

KROFNE SA DŽEMOM OD KAJSIJA Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane
Toliko su ukusne da ćete biti oduševljeni.

KUPUSNIK Pita koja greje dušu i telo, a posna
Dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.

RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Savršen spoj ukusa u jelu koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog i uživajte.

SLASNE POGAČICE SA KAJMAKOM Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko
Prave se lako, a sočne i slasne.

ČUPAVCI Starinski slatkiš sa kokosom za sve svečene prilike, prste da poližete
Ako volite kokos, čupavce ćete obožavati.
Komentari (0)