CEPKANI SVINJSKI VRAT Specijalitet od mesa za gurmane i one izbirljive, prste da poližete
Dodajte prilog po želji i uživajte u slasnom ručku.

Potrebno je:
- 1,5 kg svinjskog vrata
- 1 glavica crnog luka, sitno seckana
- 4 čena belog luka, sitno seckana
- 2 šargarepe, oljuštene i naseckane na kolutove
- 1 lovorov list
- 1 kašičica suvog začina
- so i biber po ukusu
- 2 šolje pilećeg bujona
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika brašna
- 1/4 šolje soja-sosa
- 1/4 šolje meda
Priprema:
U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni i beli luk, te dinstajte dok ne postanu staklasti. Dodajte svinjski vrat u šerpu i pecite sa svih strana dok ne dobije lepu zlatnosmeđu boju. Posolite, pobiberite, dodajte suvi začin i lovorov list, pa sipajte pileći bujon. Smanjite vatru, pokrijte i kuvajte na laganoj vatri oko 2-3 sata ili dok meso ne postane mekano i lako se cepa viljuškom. Izvadite meso iz tečnosti od pečenja i ostavite da odstoji dok pripremate sos. U posebnom loncu otopite maslac, dodajte brašno i pržite ga dok ne postane svetlosmeđe boje. Postepeno dodajte tečnost od pečenja u lonac s brašnom, mešajući kako biste izbegli stvaranje grudvica. Neka sos provri, pa dodajte soja-sos i med, pa kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne. Cepkani svinjski vrat vratite u šerpu s pripremljenim sosom i promešajte da se meso obloži sosom.
Možda vas zanima:

ROLOVANI SVINJSKI VRAT SA KAČKAVALJEM Gurmansko jelo koje pomera granice dobrog ukusa, za one izbirljive
Sočan i slasan, prste da poližete.

SOČNE ĆUFTICE SA KROMPIR PIREOM Jelo koje svi vole, u savršenom spoju ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.

DRUGAČIJE LAZANJE Sa pistaćima i ovom namirnicom, nema ko vam neće tražiti recept
Slasne i aromatične, prste da poližete.

GRAŠAK SA PILETINOM ZA POČETNIKE Ručak koji se pamti ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz pavlaku.

BRZI KOLAČ SA ŠARGAREPOM Uspeva i početnicima, a pravi je raj za nepca
Ukusan i zdrav, a priprema je laka.

KUGLICE SA ORASIMA I SIROM Slasno predjelo koje će gosti obožavati
U slasnom spoju sa sirom, slaninom i orasima, ovakve do sada niste jeli.

SOČNE ĆUFTICE SA KROMPIR PIREOM Jelo koje svi vole, u savršenom spoju ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.

MIRISNI TIRAMISU Savršen slatkiš sa kafom koji budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
Ako volite slatkiše i kafu, tiramisu će vam postati novi omiljeni kolač.

DRUGAČIJE LAZANJE Sa pistaćima i ovom namirnicom, nema ko vam neće tražiti recept
Slasne i aromatične, prste da poližete.
Komentari (0)