GULAŠ OD SOČIVA Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočan i ukusan, pravi raj za nepca.

posni gulaš od sočiva
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g zelenog sočiva
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 1 paprika
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml paradajz pelata
  • 500 ml povrtnog bujona
  • 1 kašika mlevene začinske paprike
  • 1 kašika mlevenog kima
  • so
  • biber
  • lovorov list

Priprema:
Lukove propržite na malo vode. Onda dodajte papriku i seckanu šargarepu i dinstajte par minuta. Dodajte sočivo i promešajte. Umešajte paradajz pelat, bujon i začine i kuvajte 30 do 40 minuta, na srednjoj vatri. Služite toplo. Bon appetit!

@moja.trpeza VATRENA FUZIJA UKUSA - POSNO Sastojci: 1 tikvica 1 tortilja 100 g crvenog pasulja Namaz od leblebija (humus) 100 g čeri paradajza So Maslinovo ulje Priprema: 1. Tikvicu iseckajte na tanke kolutove ili trakice i izgrilujte na tiganju ili roštilju dok ne omekša i dobije zlatnu boju. 2. Tortilju isecite na trakice, zatim ih propržite u tiganju dok ne postanu hrskave. 3. Pržene tortilja trakice i tikvice sipajte na tanjir. 4. Dodajte crveni pasulj i prepolovljene čeri paradajze. 5. Sve prelijte maslinovim uljem i posolite po ukusu. 6. Na kraju dodajte namaz od leblebija, lagano promešajte i uživajte! Savršen spoj hrskavog, kremastog i osvežavajućeg ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #kitchen ♬ Abracadabra (Instrumental) - Cici Beats

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading