POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Dodajte prilog po želji i uživajte.

paprikaš od bukovača
Printscreen

Potrebno je:

  • 2 glavice crnog luka
  • 1-3 šargarepe
  • 3 cele parike iz turšije
  • 1/2 l sosa od paradajza
  • 2 pakovanja bukovače
  • začini
  • kašičica origana

Priprema:

Prodinstajte crni luk sa šargarepom sečenom na kolutove, pa dodajte papriku sečenu na kockice. Onda dinstajte još 10 ak minuta. Nalivajte vodu po potrebi. Kada bude na pola gotovo, dodajte sečene bukovače, pa nastavite da dinstate. Posolite i pobiberite . Onda sipajte pola litra paradajz sosa i kašičicu origana. Kuvajte još par minuta, pa skinite paprikaš s vatre.

@moja.trpeza Postanite profi Sastojci: 400 g brašna T-400 1 jaje 150 ml mleka 1 kvasac So, šećer 200 ml ulja Priprema: U posudu sipajte jaje, dodajte nadošao kvasac s mlekom, so i šećer, pa dobro promešajte. Dodajte ulje, a zatim postepeno umešavajte brašno dok ne dobijete glatko testo. Ostavite da nadolazi 20 minuta. Testo podelite na četiri dela, oblikujte kuglice i premažite ih uljem. Ostavite još 10 minuta. Svaku kuglicu razvijte, prepolovite na četiri dela i oblikujte preklop poput brodića. Složite ih jedno na drugo, pritisnite na sredini i izvucite krajeve kako biste dobili list. Ponovite postupak sa svim kuglicama, složite na pleh, premažite žumancetom i pecite 20 minuta na 180°C. Uživajte u hrskavim i savršenim ružicama koje će oduševiti goste! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryoupage #fyp #foryou ♬ Akon's Beautiful Day - Akon

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading