POGAČICE SA SIROM I VLAŠCEM Idealne za doručak, a super i za večeru
Prave se lako, a pojedu brzo.
Potrebno je:
- 450 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 75 g mekog putera
- 1 šolja rendanog sira
- pola šolje seckanog vlašca
- 200 ml punomasnog mleka
- 2 jajeta
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo.Umešajte rendani sir i seckani vlašac, pa sve dobro izmešajte. Zasebno umutite jaja, pa sipajte mleko i dobro promešajte. Sjedinite mokre i suve sastojke, pa rukama zamesite testo. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 2-3 cm. Vadite krugove staklenom čašom. Na pleh obložen pek papirom poređajte pogačice. Pecite 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
BRZE POGAČICE Gotove za 10 minuta, a možete da ih jedete bez griže savesti
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Tradicionalni ukus u modernom ruhu
Mirisne i mekane, za doručak koji se pamti.
BRZE POGAČICE SA SIROM Jednom kad ih probate zaboravićete na pekaru, po ukusu nema slasnijih
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)