SLASNE POGAČICE SA KAJMAKOM Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko
Prave se lako, a sočne i slasne.
Potrebno je:
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 šolje kajmaka
- 1/2 šolje jogurta
- 1/2 šolje maslaca (otopljenog)
- mleko po potrebi
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte kajmak, jogurt i otopljeni maslac. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Postepeno dodajte mleko, po potrebi, dok mesite testo. Cilj je dobiti mekano, glatko testo koje se ne lepi za ruke. Prebacite testo na brašnom posutu radnu površinu i lagano ga mesite nekoliko minuta. Razvucite testo na debljinu od otprilike 1 cm i koristite modlu ili čašu da izrezujete pogačice željenog oblika. Stavite pogačice na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta, ili dok pogačice ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Poslužite ih tople sa dodatkom kajmaka po želji.
Možda vas zanima:
DOMAĆE ŽU ŽU POGAČICE RAJ ZA NEPCA Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POGAČICE SA KAJMAKOM RAZVALJUJU UKUSOM I dupla mera će biti malo
Mirisne i sočne, prste da poližete.
BRZE POGAČICE Gotove za 10 minuta, a možete da ih jedete bez griže savesti
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Tradicionalni ukus u modernom ruhu
Mirisne i mekane, za doručak koji se pamti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)