CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz šolju kafe.

posne cimet rolnice
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

Možda vas zanima:

  • 500 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 250 ml tople vode
  • 50 g šećera
  • pola kašičice soli
  • 50 ml ulja

Za fil:

  • 100 g smeđeg šećera
  • 2 kašike cimeta
  • 50 ml ulja

Za glazuru:

  • 100 g šećera u prahu
  • 3 kašike biljnog mleka

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplu vodu, šećer i suvi kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta, da se kvasac aktivira. Dodajte ulje, so i polako dodajte brašno, mešajući dok ne dobijete mekano testo. Mesite testo oko 5-7 minuta na pobrašnjenoj radnoj površini, dok ne bude glatko i elastično. Pokrijte čistom krpom i ostavite sat vremena na toplom,  da naraste. Sjedinite smeđi šećer sa cimetom. Nadošlo testo razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Testo premažite uljem, pa preko ravnomerno pospite smesu cimeta i šećera. Urolajte u rolnu, pa je isecite na jednake komade debljine oko 2-3 cm. U pleh obložen pek papirom poređajte rolnice, pa ih pokrijte čistom krpom i ostavite tako još 20 do 30 minuta. Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte šećer sa biljnim mlekom, da dobijete glazuru. Preko toplih rolnica prelijte glazuru.

 

Komentari (0)

Loading