CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 250 ml tople vode
- 50 g šećera
- pola kašičice soli
- 50 ml ulja
Za fil:
- 100 g smeđeg šećera
- 2 kašike cimeta
- 50 ml ulja
Za glazuru:
- 100 g šećera u prahu
- 3 kašike biljnog mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplu vodu, šećer i suvi kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta, da se kvasac aktivira. Dodajte ulje, so i polako dodajte brašno, mešajući dok ne dobijete mekano testo. Mesite testo oko 5-7 minuta na pobrašnjenoj radnoj površini, dok ne bude glatko i elastično. Pokrijte čistom krpom i ostavite sat vremena na toplom, da naraste. Sjedinite smeđi šećer sa cimetom. Nadošlo testo razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Testo premažite uljem, pa preko ravnomerno pospite smesu cimeta i šećera. Urolajte u rolnu, pa je isecite na jednake komade debljine oko 2-3 cm. U pleh obložen pek papirom poređajte rolnice, pa ih pokrijte čistom krpom i ostavite tako još 20 do 30 minuta. Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte šećer sa biljnim mlekom, da dobijete glazuru. Preko toplih rolnica prelijte glazuru.
Možda vas zanima:
CIMET ROLNICE NA VODI Mekane, vazdušaste i sočne, pola pleha nestane dok pristavite kafu
Zamirisaće cela kuća.
MIRISNE CIMET ROLNICE Ulepšaće vam ceo dan, a zamirisaće cela kuća
Savršene tople, a super i kada se ohlade.
MIRISNE CIMET ROLNICE Vazdušaste i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.
MIRISNE CIMET ROLNICE Mekane kao duša i slatke, nestaće sa stola čim se postave
Najbolje služite uz šolju kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)