CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.

Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 250 ml tople vode
- 50 g šećera
- pola kašičice soli
- 50 ml ulja
Za fil:
- 100 g smeđeg šećera
- 2 kašike cimeta
- 50 ml ulja
Za glazuru:
- 100 g šećera u prahu
- 3 kašike biljnog mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplu vodu, šećer i suvi kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta, da se kvasac aktivira. Dodajte ulje, so i polako dodajte brašno, mešajući dok ne dobijete mekano testo. Mesite testo oko 5-7 minuta na pobrašnjenoj radnoj površini, dok ne bude glatko i elastično. Pokrijte čistom krpom i ostavite sat vremena na toplom, da naraste. Sjedinite smeđi šećer sa cimetom. Nadošlo testo razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Testo premažite uljem, pa preko ravnomerno pospite smesu cimeta i šećera. Urolajte u rolnu, pa je isecite na jednake komade debljine oko 2-3 cm. U pleh obložen pek papirom poređajte rolnice, pa ih pokrijte čistom krpom i ostavite tako još 20 do 30 minuta. Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte šećer sa biljnim mlekom, da dobijete glazuru. Preko toplih rolnica prelijte glazuru.
Možda vas zanima:

MIRISNE CIMET ROLNICE Vazdušaste i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.

MIRISNE CIMET ROLNICE Mekane kao duša i slatke, nestaće sa stola čim se postave
Najbolje služite uz šolju kafe.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.

CIMET ROLNICE Napravite ovako i biće mekane, mirisne i apsolutno ukusne
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.
Komentari (0)