CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 250 ml tople vode
- 50 g šećera
- pola kašičice soli
- 50 ml ulja
Za fil:
- 100 g smeđeg šećera
- 2 kašike cimeta
- 50 ml ulja
Za glazuru:
- 100 g šećera u prahu
- 3 kašike biljnog mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplu vodu, šećer i suvi kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta, da se kvasac aktivira. Dodajte ulje, so i polako dodajte brašno, mešajući dok ne dobijete mekano testo. Mesite testo oko 5-7 minuta na pobrašnjenoj radnoj površini, dok ne bude glatko i elastično. Pokrijte čistom krpom i ostavite sat vremena na toplom, da naraste. Sjedinite smeđi šećer sa cimetom. Nadošlo testo razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Testo premažite uljem, pa preko ravnomerno pospite smesu cimeta i šećera. Urolajte u rolnu, pa je isecite na jednake komade debljine oko 2-3 cm. U pleh obložen pek papirom poređajte rolnice, pa ih pokrijte čistom krpom i ostavite tako još 20 do 30 minuta. Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte šećer sa biljnim mlekom, da dobijete glazuru. Preko toplih rolnica prelijte glazuru.
Možda vas zanima:
CIMET ROLNICE NA VODI Mekane, vazdušaste i sočne, pola pleha nestane dok pristavite kafu
Zamirisaće cela kuća.
MIRISNE CIMET ROLNICE Ulepšaće vam ceo dan, a zamirisaće cela kuća
Savršene tople, a super i kada se ohlade.
MIRISNE CIMET ROLNICE Vazdušaste i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.
MIRISNE CIMET ROLNICE Mekane kao duša i slatke, nestaće sa stola čim se postave
Najbolje služite uz šolju kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)