USKRŠNJA GURMANSKA PITA Sočna i slasna, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Biće super i hladna.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 150 g maslaca
- 3 kašike mleka
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Za nadev:
- 500 g spanaća
- 1 glavica crnog luka
- 1,5 dl mleka
- 100 g kačkavalja
- 150 g sitnog sira
- 20 g maslaca
- 1 kašika brašna
Priprema:
Prosejte brašno, pa u njega stavite so, prašak za pecivo, mleko i iseckan maslac. Umesite testo, pa ga umotajte u foliju i ostavite u frižider na pola sata. Za to vreme iseckajte spanać na tračice, luk na kockice. Posolite spanać i luk. Testo razvucite na pobrašnjenoj površini, pa ga stavite u kalup za pečenje. Nožem izbockajte testo po vrhu na nekoliko mesta. Maslac otopite i pomešajte ga zajedno sa izrendanim kačkavaljem, sirom, mlekom, lukom, spanaćem i kašikom brašna. Sve dobro sjedinite i prelijte preko kore. Tart pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
PITA SAVIJAČA SA KOPRIVOM BUDI SVA ČULA Zdrava i mirisna, smaže se u trenu
Savršena za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)