TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica zanimljivog izgleda zasladiće vas u momentu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

NEŽNA LAVANDA TORTA Kremasta i sočna poslastica nezaboravnog ukusa
Lagana i neodoljiva, nestaće sa stola čim se postavi.

SAHER TORTA Raskošna poslastica ukusa koji se pamti, za savršen vikend
Osvežavajuća čokoladna poslastica za prave sladokusce.
SUZANINA PRINCES VANILA TORTA SAVRŠENA ZA USKRS Očaravajuća poslastica bogatog ukusa za pravo uživanje
Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Suzane Golubović iz Niša.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.
Za patišpanj:
- 2 1/2 šolje brašna za sve namene
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 1/2 šolje biljnog ulja
- 1 1/2 šolja granuliranog šećera
- 2 1/2 kašičice crvene prehrambene boje
- 4 jaja, sobne temperature
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašičica sirćeta
- 1 1/3 šolje mlaćenice
Za glazuru od krem sira:
- 230 g krem sira, sobne temperature
- 230 g putera, sobne temperature
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1/2 kašičice soli
- 7 šoljica šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dve okrugle tepsije obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi prosejte brašno, sodu bikarbonu, so i kakao prah. U zasebnoj posudi umutite ulje i šećer. Postepeno dodajte jedno po jedno jaje i mutite dok ne dobijete penastu smesu. Umešajte vanilin ekstrakt i prehrambenu boju. Sve dobro promešajte. Zasebno, u posudi pomešajte sirće i mlaćenicu. Dodajte naizmenično mešavinu sa mlaćenicom i suve sastojke. Sve lepo sjedinite. Testo podelite na dva dela, pa ga izlijte ga u kalupe. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite kore da se prohlade. Zasebno umutite puter i krem sir pa dodajte vanilin ekstrakt, so i šećer. Na tacnu stavite prvu koru pa je obilno premažite kremom. Nanesite drugu koru pa premažite kremom. Dekorišite tortu prehrambenom crvenom bojom.


SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.

USKRŠNJA TORTA U OBLIKU ZECA Poslastica sa kokosom koju će zbog izgleda deca voleti
Lagana i kremasta, savršena za dečije rođendane i bitne datume.

USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)