POSNA PALENTA SA POVRĆEM Savršena za doručak, a nikad kremastija
Drugačija i sočna, a savršena za dane posta.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

SOČNI GULAŠ SA PIVOM Jelo za gurmane i one izbirljive ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, pravićete stalno.

ZAPEČENI BROKOLI Zdrav i ukusan ručak koji će cela porodica obožavati
Dodajte prilog po želji i uživajte.

DALMATINSKA PAŠTICADA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, po originalnom receptu
Najbolje služite uz njoke.

ZAPEČENO BELO MESO SA ŠAMPINJONIMA Gurmansko jelo u pravoj eksploziji ukusa
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim.
- 1 šolja palente
- 4 šolje vode
- 1 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 1 šargarepa
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 1 šolja paradajz sosa
- sveži peršun
Priprema:
Vodu prokuvajte sa soli, pa polako dodajte palentu, uz stalno mešanje, da ne bude grudvica. Kuvajte palentu oko 15 do 20 minuta, uz neprestano mešanje. Zagrejte maslinovo ulje na tiganju, pa propržite crveni i beli luk. Onda dodajte papriku, tikvicu i šargarepu. Pržite povrće oko 10 minuta, dok ne omekša. Umešajte paradajz sos i kuvajte još, da se sastojci sjedine. Prelijte palentu mešavinom povrća, pa dekorišite svežim peršunom.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.
Komentari (0)