POSNA PALENTA SA POVRĆEM Savršena za doručak, a nikad kremastija
Drugačija i sočna, a savršena za dane posta.
Potrebno je:
- 1 šolja palente
- 4 šolje vode
- 1 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 1 šargarepa
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 1 šolja paradajz sosa
- sveži peršun
Priprema:
Vodu prokuvajte sa soli, pa polako dodajte palentu, uz stalno mešanje, da ne bude grudvica. Kuvajte palentu oko 15 do 20 minuta, uz neprestano mešanje. Zagrejte maslinovo ulje na tiganju, pa propržite crveni i beli luk. Onda dodajte papriku, tikvicu i šargarepu. Pržite povrće oko 10 minuta, dok ne omekša. Umešajte paradajz sos i kuvajte još, da se sastojci sjedine. Prelijte palentu mešavinom povrća, pa dekorišite svežim peršunom.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)