POSNA PALENTA SA POVRĆEM Savršena za doručak, a nikad kremastija
Drugačija i sočna, a savršena za dane posta.
Potrebno je:
- 1 šolja palente
- 4 šolje vode
- 1 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 1 šargarepa
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 1 šolja paradajz sosa
- sveži peršun
Priprema:
Vodu prokuvajte sa soli, pa polako dodajte palentu, uz stalno mešanje, da ne bude grudvica. Kuvajte palentu oko 15 do 20 minuta, uz neprestano mešanje. Zagrejte maslinovo ulje na tiganju, pa propržite crveni i beli luk. Onda dodajte papriku, tikvicu i šargarepu. Pržite povrće oko 10 minuta, dok ne omekša. Umešajte paradajz sos i kuvajte još, da se sastojci sjedine. Prelijte palentu mešavinom povrća, pa dekorišite svežim peršunom.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)