KIFLICE SA POSNIM MAJONEZOM Biće još bolje od onih iz pekare
Najbolje služite uz posni jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
Za testo:
- 1 kg mekog brašna tip-400
- 500 ml tople vode
- 1 kocka kvasca
- 1 kašika soli
- 3 kašike šećera
- 1 dl ulja
Za premaz:
- oko 300 g posnog majoneza
- susam
- 250 g margarina
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u toploj vodi, pa dodajte ostale sastojke i zamesite testo. Podelite ga na 5 delova, pa od svakog napravite valjak. Podelite na 10 delova, pa svaki blago oblikujte u kuglicu. Istanjite blago u elipsu i uvijte kifle. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa pokrijte krpom i ostavite sat vremena. Posnim majonezom premažite svaku kiflu, pa pospite susamom. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, sve dok ne porumene. Otopite margarin pa njime prelijte pečene kifle. Pustite da se prohlade. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE Posne, savršene vruće, a biće super i hladne, i dupla mera će biti malo!
Posne i slasne, savršene za doručak ili večeru.
POSNE KIFLICE NA VODI Mekane i jeftine, a smažu se očas posla
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)