KIFLICE SA POSNIM MAJONEZOM Biće još bolje od onih iz pekare
Najbolje služite uz posni jogurt ili kiselo mleko.

Potrebno je:
Za testo:
- 1 kg mekog brašna tip-400
- 500 ml tople vode
- 1 kocka kvasca
- 1 kašika soli
- 3 kašike šećera
- 1 dl ulja
Za premaz:
- oko 300 g posnog majoneza
- susam
- 250 g margarina
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u toploj vodi, pa dodajte ostale sastojke i zamesite testo. Podelite ga na 5 delova, pa od svakog napravite valjak. Podelite na 10 delova, pa svaki blago oblikujte u kuglicu. Istanjite blago u elipsu i uvijte kifle. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa pokrijte krpom i ostavite sat vremena. Posnim majonezom premažite svaku kiflu, pa pospite susamom. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, sve dok ne porumene. Otopite margarin pa njime prelijte pečene kifle. Pustite da se prohlade. Prijatno!
Možda vas zanima:

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.

PICA TROUGLIĆI Savršeni za lepo veče sa prijateljima, razgrabiće se čim se postave
Najbolje služite uz šolju jogurta.

SLATKE KROFNICE SA SIROM RAJ ZA NEPCA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče.

SAVIJAČICE Ponos Banata, prave se lako, preukusne, a super i vruće i kada se ohlade
Pošto se ne koristi kvasac, nema čekanja da naraste testo.
BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati

NITI GOJI, NITI GREJE TELO, PRIJA NEVEROVATNO Recept za letnju belu čorbu okrepljuje organizam, evo šta joj to daje božanski ukus
Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...

JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle

POHOVANI OSLIĆ Savršena ideja za ukusan posni ručak, svi će tražiti dodatak!
Zdrav ručak za celu porodicu.

RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)