KIFLICE SA POSNIM MAJONEZOM Biće još bolje od onih iz pekare

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz posni jogurt ili kiselo mleko.

kifle
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

  • 1 kg mekog brašna tip-400
  • 500 ml tople vode
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kašika soli
  • 3 kašike šećera
  • 1 dl ulja

Za premaz:

  • oko 300 g posnog majoneza
  • susam
  • 250 g margarina

Priprema

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u toploj vodi, pa dodajte ostale sastojke i zamesite testo. Podelite ga na 5 delova, pa od svakog napravite valjak. Podelite na 10 delova, pa svaki blago oblikujte u kuglicu. Istanjite blago u elipsu i uvijte kifle. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa pokrijte krpom i ostavite sat vremena. Posnim majonezom premažite svaku kiflu, pa pospite susamom. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, sve dok ne porumene. Otopite margarin pa njime prelijte pečene kifle. Pustite da se prohlade. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading