SVINJSKI PAPRIKAŠ Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za sve gurmane i one izbirljive
Slasno jelo savršeno za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 1 kg svinjskog vrata
- 3 luka
- 2 šargarepe
- 1 struk celera
- 2 zelene paprike
- 100 ml tamnog piva
- 1 kašika koncentrata od pasiranog paradajza
- 1 lovorov list
- 1/2 kašike mlevene paprike
- 2 struka timijana
- 1 vezica peršuna
- 80 ml ulja
- so i crni biber, po ukusu
- brašno, za posipanje
Priprema:
Svinjski vrat isecite na kocke, pa pobiberite i posolite. Onda pospite brašnom i dobro uvaljajte. Zapecite meso na zagrejanim ulju, dok ne dobije finu smeđu boju i blago se karamelizuje. Zatim, izvadite i ostavite sa strane. Luk narežite na polumesece, a šargarepe, paprike i cler na kockice. Na ostaku ulja prodinstajte povrće. Umešajte pasirani paradajz, pa kratko krčkajte i dodajte pivo. Zatim, dodajte lovorov list, dimljenu papriku i strukove timijana. Meso vratite u šerpu, pa prelijte vodom. Posolite i pobiberite i dodajte seckani peršun, pa krčkajte sat vremena na tihoj vatri.
Možda vas zanima:
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
PLEĆKA S BELIM VINOM Gastronomski užitak za sva čula, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.
ROLOVANA TELETINA RAJ ZA NEPCA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani
Mirisom i ukusom budi sva čula.
PILETINA SA MLINCIMA RAJ ZA NEPCA Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan
Ručak u kome će uživati cela porodica.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)