SVINJSKI PAPRIKAŠ Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za sve gurmane i one izbirljive
Slasno jelo savršeno za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 1 kg svinjskog vrata
- 3 luka
- 2 šargarepe
- 1 struk celera
- 2 zelene paprike
- 100 ml tamnog piva
- 1 kašika koncentrata od pasiranog paradajza
- 1 lovorov list
- 1/2 kašike mlevene paprike
- 2 struka timijana
- 1 vezica peršuna
- 80 ml ulja
- so i crni biber, po ukusu
- brašno, za posipanje
Priprema:
Svinjski vrat isecite na kocke, pa pobiberite i posolite. Onda pospite brašnom i dobro uvaljajte. Zapecite meso na zagrejanim ulju, dok ne dobije finu smeđu boju i blago se karamelizuje. Zatim, izvadite i ostavite sa strane. Luk narežite na polumesece, a šargarepe, paprike i cler na kockice. Na ostaku ulja prodinstajte povrće. Umešajte pasirani paradajz, pa kratko krčkajte i dodajte pivo. Zatim, dodajte lovorov list, dimljenu papriku i strukove timijana. Meso vratite u šerpu, pa prelijte vodom. Posolite i pobiberite i dodajte seckani peršun, pa krčkajte sat vremena na tihoj vatri.
Možda vas zanima:
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
PLEĆKA S BELIM VINOM Gastronomski užitak za sva čula, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.
ROLOVANA TELETINA RAJ ZA NEPCA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani
Mirisom i ukusom budi sva čula.
PILETINA SA MLINCIMA RAJ ZA NEPCA Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan
Ručak u kome će uživati cela porodica.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)