VLAŠKI PAPRIKAŠ SA KISELIM MLEKOM Aromatični specijalitet ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Dodajte prilog po želji i uživajte.

vlaški paprikaš
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pile
  • kašika brašna
  • kašika slatke začinske paprika
  • 2 sveže zelene paprike
  • 2 paradajza
  • glavica crnog luka
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 2 čena belog luka
  • ulje, so, crni mleveni biber
  • 100 ml kiselog mleka

 

Priprema:

Crni i beli luk iseckajte i pržite u šerpi na zagrejanom ulju. Pile istranžirajte, svaki komad posolite, pobiberite, poprskajte mešavinom začina i ubacite u šerpu. Oljuštite paradajz, isecite ga na kocke, stavite u paprikaš i kuvajte. U poseban sud sipajte kiselo mleko, dodajte mu brašno, 100 ml vode, mešavinu začina i mešajte žicom za mućenje. Tu smesu sipajte u paprikaš nakon 20 minuta, pustite da se kuva još pet minuta i potom sklonite s vatre.

@moja.trpeza Da li ste znali da su rotkvice odlične za zdravlje!? Poboljšavaju varenje, podstiču detoksikaciju jetre, jačaju imunitet i pomažu kod hidratacije zbog visokog sadržaja vode. Takođe, mogu doprineti snižavanju krvnog pritiska i poboljšanju zdravlja kože. Dobro se kombinuju uz salate. 🥗 #trpeza #mojatrpeza #zdravahrana #detox #fyp #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading