AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Služite uz kuvani krompir.

ajmokac sa piletinom i spanaćem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g kuvane piletine
  • 300 g spanaća
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 3 kašike brašna
  • 300 ml mlake vode
  • 30 g margarina
  • 6 krompira
  • so
  • biber
  • ulje 

Priprema:

Propržite sitno seckane lukove i brašno, pa dodajte začine i vodu, uz neprestano mešanje. Umešajte spanać i krto meso iz supe, pa kuvajte na tihoj vatri, sve dok se ne zgusne. U slanoj vodi skuvajte krompir, pa ocedite, dodajte otopljen margarin, i umutite. Služite uz ajmokac.

Komentari (0)

Loading