PASTA SALATA SA PILETINOM Može da zameni obrok, a svaki zalogaj je raj za nepca
Kremasta i slasna, držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
za salatu:
- 500 g makarona
- 2 pileća prsa bez kostiju
- 1 kašika belog luka u prahu
- so i biber
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 kriške slanine, pečene i smrvljene
- 2 paradajza isečena
- dve šake zelene salate
- 200 g izmrvljenog kravljeg sira
- crveni luk, tanko narezan
- 2 kašike svežeg mladog luka
za preliv:
- 3/4 maslinovog ulja
- 3 kašike sirćeta
- 1/2 kašike italijanskog začina
- 1 čen belog luka, sitno seckan
- 1 kašika senfa
- so i biber
Priprema:
Makarone skuvajte al dente. Prebacite ih u veliku posudu. Pileća prsa posolite, pobiberite i začinite belim lukom u prahu. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Ispecite piletinu, oko 8 minuta po strani, pa pustite da odstoji 10-ak minuta, a zatim isecite na komade od debljine oko dva cantimetra. U jednoj posudi umutite ulje, sirće, italijanski začin, beli luk i senf. Začinite solju i biberom. Dodajte sve u posudu sa makaronama, pa prelijte dresingom i dobro izmešajte salatu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)