ZAPEČENI BROKOLI SA KROMPIROM Lagani ručak ukusa koji budi sva čula, po receptu bez mane
Kremasto jelo neponovljivog ukusa.
Potrebno je:
- 400 g brokolija
- 8 krompira
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 200 ml mleka
- 1 crni luk
- 100 g seckane slanine
- so
- biber
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Isecite krompir na kolutove, a brokoli iskidajte na cvetove. Stavite u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte 10 minuta. Procedite, pa stavite u pleh. Propržite luk u tiganju na zagrejanom ulju, pa dodajte seckanu slaninu pa još malo pržite. Sipajte mleko i pavlaku, pa začinite i kuvajte još 5 minuta. Sipajte preko krompira i brokolija, pa preko narendajte kačkavalj. Pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.
Možda vas zanima:
ZAPEČENI BROKOLI SA KROMPIROM Zdrav i ukusan ručak u sočnom spoju povrća sa slaninom
Držaće vas dugo sitim, a krepi organizam u trenu.
ZAPEČENI BROKOLI Zdrav i ukusan ručak koji će cela porodica obožavati
Dodajte prilog po želji i uživajte.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)