ROLOVANI BATACI U SLANINI Delikates od mesa koji pomera granice dobrog ukusa, za savršen nedeljni ručak
Jelo koje će obožavati cela porodica.
Potrebno je:
- 4 otkoštena bataka
- 8 šnita pršute
- 100 g suve slanine
- 3 čena belog luka
- 150 g kajmaka
- 200 g kravljeg punomasnog sira
- 100 ml belog vina
- veza peršuna
Priprema:
Meso izlupajte kuhinjskim čekićem, pa dobro začinite. Slaninu sitno iseckajte, pa je propržite. Pomešajte sir, kajmak i seckani peršun.
Batake začinite, pa ih premažite mešavinom sira i kajmaka, pospite slaninicom, pa urolajte. Svaku rolnicu obavijte sa dve šnite pršute i stavite u vatrostalnu činiju. Prekrijte folijom, pa pecite oko pola sata na 220 stepeni, skinite foliju, pa pecite još desetak minuta.
Možda vas zanima:
BATACI U PARADAJZ SOSU Ručak gotov očas posla koji će porodica obožavati, u savršenom spoju ukusa
Sočni i slasni, a meso se lepi za prste.
BATACI SA MEDOM Hrskavi i mekani, a meso se lepi za prste, bolje sigurno niste jeli
Služite uz salatu ili prilog po želji.
ORIJENTALNI BATACI Ovakve do sada niste jeli, za gurmane i one izbirljive
Totalno drugačije jelo, u aromatičnom spoju.
NAJSOČNIJI BATACI Grčki, hrskavi, medeni, a meso se lepi za prste
Neodoljivi i slasni, samo dodajte prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)