LENINA TORTA SA KAFOM U savršenom spoju sa omiljenim napitkom, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike.

Potrebno je:
Za koru:
- 250 g čokoladnih napolitanki
- 50 g margarina
- 50 g mleka
Za fil:
- 550 ml slatke pavlake
- 2 kašike turske kafe
- 100 g šećera
- 1 kašika ruma
- 1 kašičica arome vanile
- 1 kesica želatina
- 3 kašike narendane čokolade
Priprema:
Izmrvite napolitanke, pa u njih dodajte margarin istopljen na tihoj vatri sa mlekom. Sjedinite i prstima formirajte koru u kalupu za tortu. Za kafu, u 250 ml proključale vode sa šećerom dodajte dve kašike kafe i ostavite da se ohladi. Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice. Slatku pavlaku umutite, dodajte rum i vanilu. Izmešajte da se sjedini. Dodajte ohlađenu kafu i pripremljen želatin. Umutite mikserom. Sipajte na koru i rasporedite. Ukrasite rendanom čokoladom i ostavite u frižideru da se stegne, najmanje pet sati.
Možda vas zanima:

LENINA TORTA Rakošna poslastica sa kafom i napolitankama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica osvojiće i one koji ne vole slatko.

SMEDEREVSKA TORTA SA KAFOM Poslastica koja najbolje ide uz omiljeni napitak, svi će tražiti dodatak
Ako volite kafu, ovu tortu ćete obožavati.

GRČKA SLADOLED TORTA Brza, preukusna, bez paljenja rerne i nikad kremastija poslastica
Neodoljiva i kremasta, osvojiće vas na prvi zalogaj.

TORTA BELA HUANITA Nepečena poslastica od koje će svi tražiti parče više, nema joj ravne
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.

BATACI PUNJENI SUVIM ŠLJIVAMA Gastronomski užitak koji ćete pamtiti, i od sada redovno praviti
Savršenstvo ukusa u svakom zalogaju.

BRZA VOĆNA TORTA Ne zahteva ni truda ni vremena, a harmonija ukusa u svakom zalogaju
Savršena za rođendane i sve bitne datume.

PROLEĆNA KAPAMA Staro jelo po receptu sa juga Srbije, za ručak koji se ne zaboravlja
Služite toplo uz kiselo mleko ili pavlaku.

CRNE PALAČINKE SA KREMOM OD SIRA I VIŠNJAMA Specijalitet u savršenom spoju ukusa
Savršeno sočne i mekane, popraviće vam dan u trenu.

BRZE KAČKAVALJ KUGLICE Tope se u ustima, a gotove očas posla,super idu uz razna jela
Sočne i slasne, nema ko vam neće tražiti dodatak.
Komentari (0)