LENINA TORTA SA KAFOM U savršenom spoju sa omiljenim napitkom, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za koru:
- 250 g čokoladnih napolitanki
- 50 g margarina
- 50 g mleka
Za fil:
- 550 ml slatke pavlake
- 2 kašike turske kafe
- 100 g šećera
- 1 kašika ruma
- 1 kašičica arome vanile
- 1 kesica želatina
- 3 kašike narendane čokolade
Priprema:
Izmrvite napolitanke, pa u njih dodajte margarin istopljen na tihoj vatri sa mlekom. Sjedinite i prstima formirajte koru u kalupu za tortu. Za kafu, u 250 ml proključale vode sa šećerom dodajte dve kašike kafe i ostavite da se ohladi. Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice. Slatku pavlaku umutite, dodajte rum i vanilu. Izmešajte da se sjedini. Dodajte ohlađenu kafu i pripremljen želatin. Umutite mikserom. Sipajte na koru i rasporedite. Ukrasite rendanom čokoladom i ostavite u frižideru da se stegne, najmanje pet sati.
Možda vas zanima:
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
LEDENA TORTA SA NES KAFOM GOTOVA ZA 10 MINUTA Kremasta i osvežavajuća, nema joj ravne
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KAPUĆINO TORTA ZA SVE PRILIKE Kremasta i izdašna, polovina nestane dok pristavite kafu
Ako volite kapućino, ovu tortu ćete obožavati.
LENINA TORTA Rakošna poslastica sa kafom i napolitankama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica osvojiće i one koji ne vole slatko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)