BUREK SA SIROM Ni malo ne zaostaje za onim iz pekare, za doručak koji se pamti
Samo dodajte šolju jogurta.
Potrebno je:
- pola kg debljih kora
- 300 g sira
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.Vodu pomešajte sa uljem pa posolite. Stavite dve kore u pleh tako da krajevi vire, pa ih poprskajte pripremljenom mešavinom. Od ostatka kora napravite grupice po tri kore. Zgužvajte ih jednu preko druge i stavite u tepsiju, pa treću poprskajte i pospite mrvljenim sirom. Ponavljajte postupak dok ne ostanete na tri kore. Zatim, prvu od te tri stavite nagužvanu u tepsiju i poprskajte. Onda stavite i pretposlednju koru, pa je poprskajte i stavite ostatak sira. Zadnju koru poprskajte mešavinom vode i ulja. Krajeve koji vire stavite preko poslednje kore zatvarajući burek i poprskajte. Pecite burek 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.
BUREK SA SIROM Sočan i drugačiji, sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUREK SA SIROM Od gotovih kora i slasnog nadeva, zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt i kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)