BUREK SA SIROM Ni malo ne zaostaje za onim iz pekare, za doručak koji se pamti
Samo dodajte šolju jogurta.

Potrebno je:
- pola kg debljih kora
- 300 g sira
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.Vodu pomešajte sa uljem pa posolite. Stavite dve kore u pleh tako da krajevi vire, pa ih poprskajte pripremljenom mešavinom. Od ostatka kora napravite grupice po tri kore. Zgužvajte ih jednu preko druge i stavite u tepsiju, pa treću poprskajte i pospite mrvljenim sirom. Ponavljajte postupak dok ne ostanete na tri kore. Zatim, prvu od te tri stavite nagužvanu u tepsiju i poprskajte. Onda stavite i pretposlednju koru, pa je poprskajte i stavite ostatak sira. Zadnju koru poprskajte mešavinom vode i ulja. Krajeve koji vire stavite preko poslednje kore zatvarajući burek i poprskajte. Pecite burek 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumeni.
Možda vas zanima:

BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.

BUREK SA SIROM Sočan i drugačiji, sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BUREK SA SIROM Od gotovih kora i slasnog nadeva, zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt i kiselo mleko.

GURMANSKI PASULJ SA KOBASICOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a neće vas mučiti nadimanje
Obožavaće cela porodica, a zasitan.

OTPUŠITE SUDOPERU BEZ PROBLEMA Neće vam trebati majstor, već samo dve namirnice iz kuhinje!
Trik provereno uspeva i rešava problem u trenu.

PASTA SA TUNJEVINOM Posno jelo gotovo za 15 minuta, a bićete siti satima
Pravi se lako, a pojede brzo.

ISPRŽITE JAJA BEZ KAPI ULJA Treba vam samo ova namirnica, a biće zdravija i mnogo ukusnija
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u savršenom doručku.

KIFLICE SA MARGARINOM Brze i posne, poćiće vam voda na usta koliko su ukusne
Najbolje služite uz sojin jogurt.
Komentari (0)