BUREK SA SIROM Ni malo ne zaostaje za onim iz pekare, za doručak koji se pamti

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte šolju jogurta.

burek sa sirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • pola kg debljih kora
  • 300 g sira
  • 250 ml vode
  • 125 ml ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni.Vodu pomešajte sa uljem pa posolite. Stavite dve kore u pleh tako da krajevi vire, pa ih poprskajte pripremljenom mešavinom. Od ostatka kora napravite grupice po tri kore. Zgužvajte ih jednu preko druge i stavite u tepsiju, pa treću poprskajte i pospite mrvljenim sirom. Ponavljajte postupak dok ne ostanete na tri kore. Zatim, prvu od te tri stavite nagužvanu u tepsiju i poprskajte. Onda stavite i pretposlednju koru, pa je poprskajte i stavite ostatak sira. Zadnju koru poprskajte mešavinom vode i ulja. Krajeve koji vire  stavite preko poslednje kore zatvarajući burek i poprskajte. Pecite burek 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading