BUREK SA SIROM Ni malo ne zaostaje za onim iz pekare, za doručak koji se pamti
Samo dodajte šolju jogurta.
Potrebno je:
- pola kg debljih kora
- 300 g sira
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.Vodu pomešajte sa uljem pa posolite. Stavite dve kore u pleh tako da krajevi vire, pa ih poprskajte pripremljenom mešavinom. Od ostatka kora napravite grupice po tri kore. Zgužvajte ih jednu preko druge i stavite u tepsiju, pa treću poprskajte i pospite mrvljenim sirom. Ponavljajte postupak dok ne ostanete na tri kore. Zatim, prvu od te tri stavite nagužvanu u tepsiju i poprskajte. Onda stavite i pretposlednju koru, pa je poprskajte i stavite ostatak sira. Zadnju koru poprskajte mešavinom vode i ulja. Krajeve koji vire stavite preko poslednje kore zatvarajući burek i poprskajte. Pecite burek 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.
BUREK SA SIROM Sočan i drugačiji, sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUREK SA SIROM Od gotovih kora i slasnog nadeva, zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt i kiselo mleko.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)