ZLATIBORSKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Polizaćete i pleh koliko je slasna, po ukusu joj nema ravne
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 10 kora za pitu
- 2 belanca
- 200 ml ( šolja ) brašna
- 350 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 1 kašičica soli
Fil:
- 300 g slanog i jakog sira
- 100 g kajmaka
- 2 žumanca
- 1 kašičica soli
- i još 2 kašike pavlake ili jogurta ako je sir suvlji
- 1 jaje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi viljuškom umutite belanca, pa dodajte ulje, jogurt, so i brašno, i sve sjedinite da nema grudvica. Zatim podelite 10 kora na dva puta po pet komada, a umućenu smesu na dva dela. Polovinom smese premažite svih pet kora pa ih poređajte jednu na drugu. Zasebno umutite kajmak, sir, žumanca i so, pa i drugu smesu podelite na dva dela. Na petu koru rasporedite pola smese sa sirom pa urolajte. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Ponovite postupak i sa drugom polovinom smese i preostalih pet kora. Jednu kašiku premaza pomešajte sa jajetom i umutite. Premažite tom smesom pitu. Pecite pitu oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)