ZLATIBORSKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Polizaćete i pleh koliko je slasna, po ukusu joj nema ravne
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 10 kora za pitu
- 2 belanca
- 200 ml ( šolja ) brašna
- 350 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 1 kašičica soli
Fil:
- 300 g slanog i jakog sira
- 100 g kajmaka
- 2 žumanca
- 1 kašičica soli
- i još 2 kašike pavlake ili jogurta ako je sir suvlji
- 1 jaje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi viljuškom umutite belanca, pa dodajte ulje, jogurt, so i brašno, i sve sjedinite da nema grudvica. Zatim podelite 10 kora na dva puta po pet komada, a umućenu smesu na dva dela. Polovinom smese premažite svih pet kora pa ih poređajte jednu na drugu. Zasebno umutite kajmak, sir, žumanca i so, pa i drugu smesu podelite na dva dela. Na petu koru rasporedite pola smese sa sirom pa urolajte. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Ponovite postupak i sa drugom polovinom smese i preostalih pet kora. Jednu kašiku premaza pomešajte sa jajetom i umutite. Premažite tom smesom pitu. Pecite pitu oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)