KIFLICE SA SIROM Mekane i vazdušaste, jednom kad ih probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, samo dodajte šolju jogurta.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kašika sol
- 100 ml otopljenog maslaca
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 jaje
Za premazivanje
- žumance
Za punjenje
- sir
Za posipanje
- susam i so
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac izmrvite u mleku pa dodajte šećer i dobro promešajte. Potom ostavite da nadođe. U zasebnoj posudi pomešajte ostale suve sastojke pa umešajte otopljeni maslac, jaja i kvasac. Umesite mekano testo pa ga ostavite da odmara pola sata. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo pa ga podelite na manje delove. Rastanjite u oblik pravougaonika pa na jednu stranu stavite sir, a drugu zarežite celom širinom. Kiflicu valjajte od sira prema zarezima pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Na kraju, premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite kiflice oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKINE KIFLICE SA SIROM BOLJE NEGO IZ PEKARE Mirisne i pufnaste, a biće sveže i sutradan
Savršene za doručak uz šolju jogurta ili kiselog mleka.
GURMANSKE KIFLICE SA SLANINOM Polizaćete i tanjir koliko su slasne
Mirisne, mekane i sočne, a bićete siti satima.
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
DOMAĆE KIFLICE ZA SAVRŠENO JUTRO Zamirisaće na stolu dok pristavite kafu
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)