DOMAĆE KIFLICE SA JOGURTOM Kad ih jednom probate, zaboravićete na pekaru

Ivana Pavlović

08:40

Sezonski recepti 0

Pola pleha nestane dok trepnete.

posne kiflice
Printscreen

Potrebno je:

  • 800 g brašna
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kesice suvog kvasca
  • 150 ml mlake vode
  • 500 ml mlakog jogurta
  • 150 ml ulja
  • 2 belanceta

Za premazivanje kiflica:

  • 2 žumanceta
  • susam
  • margarin

Priprema:

Kvasac razmutite u mlakoj vodi sa kašičicom šećera pa ostavite da se aktivira.U mlaku vodu staviti kašičicu šećera zatim dodati kvasac i ostaviti da nadođe. U brašno dodajte so, napraviti udubljenje u sredini i dodajte belanca, ulje, nadošli kvasac i na kraju jogurt. Umesite meko testo, pa ga ostavite 25 minuta da nadođe. Razvucite nadošlo testo na cm debljine pa čašom vadite krugove. Formirajte duguljasti oblik dužine 20-25 cm. Zatim isecite tri trakice na gornjem delu ali ne do kraja i onda uvijajte od donjeg dela prema gornjem. Izrendajte pola margarina na pleh pa ređajte kiflice i pustite da nadođu. Svaku kiflicu premažite umućenim žumancima pa prelijte kašičicom otopljenog margarina i pospite susamom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading