DOMAĆE KIFLICE SA JOGURTOM Kad ih jednom probate, zaboravićete na pekaru
Pola pleha nestane dok trepnete.
Potrebno je:
- 800 g brašna
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kesice suvog kvasca
- 150 ml mlake vode
- 500 ml mlakog jogurta
- 150 ml ulja
- 2 belanceta
Za premazivanje kiflica:
- 2 žumanceta
- susam
- margarin
Priprema:
Kvasac razmutite u mlakoj vodi sa kašičicom šećera pa ostavite da se aktivira.U mlaku vodu staviti kašičicu šećera zatim dodati kvasac i ostaviti da nadođe. U brašno dodajte so, napraviti udubljenje u sredini i dodajte belanca, ulje, nadošli kvasac i na kraju jogurt. Umesite meko testo, pa ga ostavite 25 minuta da nadođe. Razvucite nadošlo testo na cm debljine pa čašom vadite krugove. Formirajte duguljasti oblik dužine 20-25 cm. Zatim isecite tri trakice na gornjem delu ali ne do kraja i onda uvijajte od donjeg dela prema gornjem. Izrendajte pola margarina na pleh pa ređajte kiflice i pustite da nadođu. Svaku kiflicu premažite umućenim žumancima pa prelijte kašičicom otopljenog margarina i pospite susamom.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
DOMAĆE KIFLICE ZA SAVRŠENO JUTRO Zamirisaće na stolu dok pristavite kafu
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA SIROM Mekane i vazdušaste, jednom kad ih probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, samo dodajte šolju jogurta.
BAKINE KIFLICE SA SIROM SAVRŠENE ZA DORUČAK Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Sočne i mirisne, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)