DRUGAČIJE PROJICE Savršen spoj hrskavih čvaraka i sočnog testa, a sve se samo pomeša i peče
Služite tople, uz kajmak ili pavlaku.
Potrebno je:
- 250 g kukuruznog brašna
- 100 g belog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 150 g čvaraka
- 1 kašičica soli
- 100 g sitnog sira
- 1 kašičica kajmaka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte kukuruzno i belo brašno, prašak za pecivo i so. Onda dodajte jaja, jogurt i ulje, pa sve dobro izmešajte. Zatim dodajte sir, sitno seckane čvarke i kašičicu kajmaka. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama, pa sipajte smesu do 2/3 visine kalupa. Pecite projice oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PROJA SA PAPRIKAMA IZ BAKINE KUHINJE Polovina se pojede dok je još u plehu
Savršena za doručak ili večeru, a bićete siti satima.
BRZA PROJA SA ČVARCIMA ZA IZNENADNE GOSTE Polovina se pojede dok je u plehu
Mirisna i sočna, savršena za doručak ili večeru.
DOMAĆE PROJICE SA JOGURTOM SE TOPE U USTIMA A gotove za 10 minuta
Mirisne i sočne, savršene za doručak ili večeru.
PROJA BEZ JAJA SE TOPI U USTIMA A gotova dok pristavite kafu
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)