DRUGAČIJE PROJICE Savršen spoj hrskavih čvaraka i sočnog testa, a sve se samo pomeša i peče

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Služite tople, uz kajmak ili pavlaku.

kukuruzne projice
Shutterstock

Potrebno je:
 

  • 250 g kukuruznog brašna
  • 100 g belog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 150 g čvaraka 
  • 1 kašičica soli
  • 100 g sitnog sira 
  • 1 kašičica kajmaka

Priprema:
 

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte kukuruzno i belo brašno, prašak za pecivo i so. Onda dodajte jaja, jogurt i ulje, pa sve dobro izmešajte. Zatim dodajte sir, sitno seckane čvarke i kašičicu kajmaka. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama, pa sipajte smesu do 2/3 visine kalupa. Pecite projice oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading