RECEPT SUZANE MANČIĆ ZA VOĆNI KOLAČ SRUŠIO MREŽE Zbog njega svaka dijeta pada u vodu
Suzana Mančić nedavno je udala stariju ćerku Teodoru, pritom pokazavši da kako godine idu ona sve bolje izgleda. Jednom prilikom je podelila recept za sočni kolač od kajsija, koji, ako je sudeći po njenoj liniji, uopšte ne goji. Ne sumnjamo da ćete i vi biti oduševljeni njegovim ukusom.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja ulja
- 1,5 šolja šećera
- 3 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- Kajsije ili voće po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja, pa dodajte šećer i dobro umutite. Onda dodajte ulje, mleko, pa brašno pomešano sa praškom za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek-papirom, pa preko poređajte kajsije. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa još 15-20 min. na 180. Gotov kolač pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
ŽUTI KOLAČ SA BOROVNICAMA BUDI NOSTALGIJU Ispadne isti kao onaj bakin, a uspeva i početnicima
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
BRZI KOLAČ SA BOROVNICAMA Kremast i lagan, a izgleda kao iz najbolje poslastičarnice
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MAĐARSKI KOLAČ SA KAJSIJAMA Savršeno sočan i osvežavajući, topi se u ustima
Osvežiće vas u trenu.
NAJBOLJI ŽUTI KOLAČ S MALINAMA Ako želite da bude vazdušast i mekan, napravite ga po receptu Dragice Marković
Odličan recept za obožavani biskvit s malinama koji će uspeti svim domaćicama!
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)