GRIZ KOLAČ SA ŠLJIVAMA BOLJI OD SVAKE ŠTRUDLE A pravi se maltene sam
Sočan i sladak, a gotov očas posla.
Potrebno je:
- 300 g griza
- 300 g šećera
- 1,5 l mleka
- 100 g putera
- 2 jaja
- 300 g prezli
Za fil:
- 1 kg šljiva
- 1 vanillin šećer
- 1 kašičica cimeta
- 3 kašike šećera
Priprema:
Rastopite u tiganju kašičicu putera i propržite prezle sa 3 kašike šećera da dobiju zlatnobraon boju. Ostavite ih da se ohlade. Skuvajte mleko, dodajte griz pomešan sa ostatkom šećera i kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Dodajte puter, izmešajte i sklonite sa šporeta. Dodajte umućena jaja i umutite mikserom da se smesa ujednači. Oprane šljive očistite od koštica i iseckajte. Stavite u šerpu, dodajte oba šećera i cimet i dinstajte oko 10 minuta da budu kašaste. U kalup za kolač pospite prezle, sipajte smesu od griza i stavite u frižider 15-20 minuta. Preko griza pospite prezle i sipajte smesu od šljiva, a preko fil od griza. Ako se griz u međuvremenu stegao, razredite ga s malo mleka. Preko pospite ostatak prezli i stavite kolač u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
KOLAČ OD POMORANDŽE ZA IZNENADNE GOSTE Brz, jeftin i izdašan, a ne treba vam ni mikser
Sve se samo izblenda i peče, a topi se u ustima.
TURSKI GRIZ KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE A pravi se maltene sam
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BAKIN GRIZ KOLAČ SA ŠLJIVAMA BUDI NOSTALGIJU Uspeva svima, a pola pleha nestane dok trepnete
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
GRIZ KOLAČ SA ŠLJIVAMA BUDI NOSTALGIJU Recept za jednostavni desert na kome su odrasle generacije
Lagan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)